Ugrás a tartalomra

Jelentés: növeli az abortusz a szív- és érrendszeri problémák kockázatát

Több mint egymillió nő egészségügyi adatait vizsgálták húsz éven keresztül.

Egy új tanulmány kimutatta, hogy az abortusz árt a nők egészségének, mivel növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A Charlotte Lozier Intézet által készített, az International Journal of Cardiology Cardiovascular Risk and Prevention című szakfolyóiratban megjelent, szakértői véleményezéssel ellátott tanulmány több mint egymillió Medicaid-jogosult nő egészségügyi adatait vizsgálta 1999 és 2014 között.

Az abortusz vagy vetélés előzményével rendelkező nőknél minden esetben magasabb, közel 174 százalékkal magasabb volt a szív- és érrendszeri betegségek (CVD) aránya az első élveszületést követően, mint azoknál a nőknél, akiknek nem volt előzménye terhesség elvesztése.

Ezenkívül azoknál a nőknél, akiknek az első abortuszuk előtt már volt CVD-jük, több mint kétszer nagyobb valószínűséggel fordultak elő további CVD-problémák az első élveszületést követő hat hónapban, mint a hasonló, korábbi CVD-vel rendelkező nőknél, akiknek nem volt abortuszuk.

"Míg a vetélések tragikusak és elkerülhetetlenek, a választott abortuszok teljesen elkerülhetők, és egyértelműen hozzájárulnak az első számú halálozási okhoz hazánkban"

- mondta a tanulmány egyik szerzője, Dr. David Reardon, a Lozier Intézet munkatársa és az Elliot Intézet igazgatója.

"Az Amerikai Szívgyógyász Szövetség figyelmeztette a nőket a vetélés és a szívbetegségek közötti kapcsolatra. Remélem, hogy ezek a számok hasonló óvatosságra ösztönöznek majd az abortuszokkal kapcsolatban is"

- folytatta.

A Charlotte Lozier Institute arra hivatkozik, hogy az eredmények az egyre növekvő számú orvosi szakirodalom közé tartoznak, amely az abortuszt szív- és érrendszeri problémákkal hozza összefüggésbe.

Egy amerikai tanulmány szerint az abortuszt követő hat éven belül ötszörösére nő az agyi érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázata.

Egy másik, az Open Heart online kardiológiai folyóiratban közzétett tanulmány 18 százalékkal megnövekedett CVD kockázatot állapított meg abortuszt vagy vetélést követően, amely több mint 12 évig fennállt.

"Annak ellenére, hogy ezek az alapos adatok rámutatnak az abortusz egyértelmű negatív egészségügyi hatásaira a nők szervezetében, az abortusz-aktivisták továbbra is "csodaszerként" hirdetik az abortuszt."
"Meddig tagadják még a tudományt és a valóságot?"

- kérdezte Emily Erin Davis, a Susan B. Anthony Pro-Life America kommunikációs alelnöke.

"Arra bátorítom őket, hogy hagyjanak fel a hazudozással, azt állítva, hogy az abortusz csak pozitív fizikai és mentális egészségügyi eredményeket hoz"

- tette hozzá.

Az abortusz és a szív- és érrendszeri betegségek közötti kapcsolat annál is inkább jelentős, mivel a CVD a nők körében a vezető halálozási ok.

(CBN)

Legfrissebb