0279 Ugrás a tartalomra

Javier Milei a Siratófalnál járt

Jeruzsálembe költözteti a nagykövetséget.

Javier Milei argentin elnök kedden délután érkezett Izraelbe, és bejelentette, hogy Jeruzsálembe fogja áthelyezni a nagykövetséget.

Israel Katz külügyminiszter a Ben Gurion repülőtéren fogadta Mileit, Diana Mondino argentin külügyminiszterrel, Carina Elizabeth, elnöki kabinetfőnökkel és Shimon Axel Wahnish rabbival együtt. Katz megköszönte Mileinek az Izrael iránti támogatását.

"Ön az értékek embere, aki csak az igazság iránt elkötelezett, így nem csoda, hogy úgy döntött, hogy Izraelbe jön, hogy támogassa a zsidó nép védelmében folytatott igazságos küzdelmünket a Hamász terroristái ellen"

- mondta Katz.

"Nagyra értékelem, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és hogy bejelentette, hogy Argentína nagykövetségét Jeruzsálembe, a zsidó nép és Izrael állam fővárosába helyezi át."

Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök szerdán találkozik Milei elnökkel, hogy megvitassák az országok közötti kapcsolatok további erősítését.

Milei meglátogatta a jeruzsálemi Nyugati-Falat, és láthatóan meghatódott, amikor megérintette a köveket. A látogatók könyvébe ezt írta:

"Bölcsességet, bátorságot és erőt keresek, hogy méltó csatornája legyek a Teremtő munkájának."

A falnál Shmuel Rabinovitch rabbi és a Nyugati Fal Örökségéért Alapítvány főigazgatója, Mordechai (Suli) Eliav fogadta, akik elmagyarázták neki a hely jelentőségét.

(Ynet)

Legfrissebb