Ugrás a tartalomra

USA: Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az elmagányosodás

Járványszerűen terjed a magány Amerikában.

Photo by Alekon pictures / Unsplash

"Járványos" méreteket öltött az Egyesült Államokban a magány - még a szövetségi ügynökségek is felfigyeltek rá. Ma az amerikai felnőttek fele számol be magányosság és elszigeteltség érzéséről, a legmagasabb arányban a fiatal felnőtteknél jellemző – számol be az Index.

A magány súlyos társadalmi problémává vált - de a nemzetbiztonságot is veszélyezteti. Bár furcsán hangozhat, de gondoljunk csak bele,

milyen könnyű befolyásolni a magányos és kétségbeesett embereket.

A Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság szerint, amely az Egyesült Államokban meghatározza a minősített információkhoz való hozzáférés jogosultságát, "a biztonsági ellenőrzés egy olyan folyamat, amely megvizsgálja egy személy lojalitását, jellemét és megbízhatóságát annak biztosítása érdekében, hogy az illető jogosult legyen nemzetbiztonsági információkhoz való hozzáférésre" - írja Jack Hammond nyugalmazott dandártábornok a Military Times-ban a magánélet és a nemzetbiztonság kapcsolatáról szóló cikkében.

grayscale photo of glass window
Photo by i m r α α n 'k / Unsplash


A mentális egészségügyi problémák aggályokat vetnek fel a jogosultsággal kapcsolatban,

mivel rossz ítélőképességet, megbízhatatlan vagy diszfunkcionális viselkedést idézhetnek elő.

Ezért létezik egy lista a kizáró körülményekről és magatartásformákról, amelyeket a biztonsági ellenőrzésre való jogosultság meghatározásához használnak.
Számos olyan ember, aki érzékeny információkhoz fér hozzá, stresszes, és gyakran nem érzi jól magát más emberekkel. Ez könnyű célponttá teszi őket a külföldi hírszerzés, a hackerek, a csalók és a trollok számára. Annak érdekében, hogy erősnek és fontosnak érezzék magukat és hogy úgy érezzék, számítanak hajlamosak felelőtlenek lenni.
Nemzetbiztonsági szempontból alapvető fontosságú, hogy az kényes pozíciókban dolgozók kiegyensúlyozottak legyenek. A nemzetbiztonsági átvilágítás pontosan arra szolgál, hogy kiszűrje a veszélyeztetett személyeket (például a szerencsejáték- vagy drogproblémákkal küzdőket). A hatóságok azonban nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy azok, akik már átmentek az átvilágításon, hozzáférjenek a megfelelő segítséghez, amelyre szükségük van ahhoz, hogy rendbe jöjjenek, amikor az életükben erősödik a nyomás.

a person standing in the middle of a snowy field
Photo by Alex Gruber / Unsplash


Ellenben sok vezető elvárja beosztottjaitól, hogy folyamatosan online legyenek. Ez is hozzájárul a magányosság "járványához"

- írta meg az Index.
A magányos és boldogtalan emberek az ellenséges személyek számára "aranybányát" jelentenek. A magányosság a kockázatos adatok birtokában lévő emberek körében is növekszik, és ha rossz környezetben keresik az emberi kapcsolatokat, az veszélyt jelent a nemzetbiztonságra.

Legfrissebb