Ugrás a tartalomra

Izrael támadásokat hajt végre Iránnal szemben?

Irán szerinte csak a polip feje, és mindenhol látni a csápjait.

Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök. - Kép forrása: ASSOCIATED PRESS / Ronen Zvulun

"Konfliktusban állunk Iránnal"- jelentette ki az izraeli miniszterelnök a Jpost beszámolói szerint.

Izrael csak olyan megállapodásba fog belemenni, amely szerint Izrael biztonsági ellenőrzést szerez a teljes Gázai övezet felett - tette hozzá Netanjahu, aki állítása szerint "ezt mondta az amerikaiaknak." Benjámin Netanjahu miniszterelnök fogadkozott, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza egy nukleáris Irán létrejöttét, és biztosította az izraeli közvéleményt, hogy Izrael már támadásokat hajt végre ellene.

"Ki mondja azt, hogy nem támadjuk Iránt, mi már megtámadtuk őket"

- mondta Netanjahu szombat este Tel-Avivban újságíróknak.

"Irán a polip feje, és mindenütt látni a csápjait a Houthiktól kezdve a Hezbollahon át a Hamaszig...Irán áll mögöttük, ezért konfliktusban állunk Iránnal."

- mondta Netanjahu.

A miniszterelnök helyzetértékelése szerint Izrael három fronton, Izrael déli és északi határain, valamint vízi útjain harcol az Iszlám Köztársaság megbízottjai ellen.

"Ezt a valóságot figyelembe véve képzeljük el, mit tehet Irán a Közel-Keleten, hogy elfoglalja azt, és elpusztítsa a rezsimeket, hogy ellenőrizze a nemzetközi tengeri átjárókat, nem is beszélve az általa jelentett globális fenyegetésről. Képzeljük el, ha Irán már most is ezt teszi úgy, hogy még nincsenek atomfegyverei, akkor mennyire kulcsfontosságú, hogy megakadályozzuk, hogy atomfegyvereket szerezzen"

- mondta Netanjahu.

Izrael az ő vezetése alatt legalább 10 évvel késleltette Irán atomfegyverek előállítását Nethanjahu állítása szerint, hozzátéve, hogy még többet is tehet, de erre részletesebben nem szeretett volna kitérni.

"Izrael miniszterelnökeként kötelességem megakadályozni, hogy Irán atomfegyverekhez jusson, nemcsak a mi biztonságunk és létezésünk, hanem az egész világ védelme érdekében"

- mondta.

Legfrissebb