Ugrás a tartalomra

"Engedjétek el a népünket" - nemzetközi kampányt indítottak a fogságban levő túszokért

Tavaly ilyenkor még együtt ünnepelhették családjukkal a Pészahot.

Kép forrása: Képernyőfotó/Ynet

Minden videóban öt túszt mutatnak be családjukkal a tavalyi ünnep estéjén.


Televíziós kampányt indítanak hétfőn Észak-Amerika-szerte, a Pészah ünnepének kezdetét megelőző órákban, amelyet okostévéken és különböző digitális platformokon is közvetítenek, hogy emlékeztessék a nézőket a Hamász által Gázában még mindig fogva tartott izraeli túszokra.

A Nemzeti Közdiplomáciai Igazgatóság és a Túszok és Eltűnt Családok Fóruma első alkalommal fogott össze, hogy közös nemzetközi kampányt indítson, amelynek célja, hogy az előző évi széder-estén készült megható képeket osszanak meg a foglyokról és családjaikról.

0:00
/1:39

Videó forrása: Ynet

A kampány öt különböző videót tartalmaz, amelyek mindegyike öt foglyot (összesen 25 személyt) mutat be családi fotókon az utolsó széder-estéről családjuk otthonában. Minden egyes videóban a túszok alakja eltűnik a családi fotókról, ahol egykor boldogan és mosolyogva ünnepeltek.

Ezeket a videókat hétfő reggeltől kezdve a peszáchi ünnep végéig az Egyesült Államok vezető hírportáljain és a kapcsolódó televíziós streaming szolgáltatásokon (CTV) keresztül népszerűsítik. A tartalom várhatóan több tízmilliós nézettséget fog elérni. Minden egyes videó a megrendítő kérést tartalmazza:

"Engedjétek el népünket, hozzátok haza őket most".
"A peszách számomra mindig családi ünnep volt, amikor együtt ültünk az ünnepi asztalnál, énekeltünk, és örültünk"

- osztotta meg Shai Binyamin, a túsz Ron Binyamin lánya a kampány elindítása előtt.

"De idén nem tudunk örülni, idén nem örömteli az ünnep. Hogyan ülhetünk az ünnepi asztalhoz, amikor a családom összetört? Amikor az apám nincs jelen? Hogyan olvassuk a Haggadát, amikor 2024-ben ugyanezt éljük át, amikor 133 ember jelenleg is fogságban él."

(Ynet)

Legfrissebb