Ugrás a tartalomra

Izrael: egyre több bírálat éri Netanjahut - Megyeri Jonatán

A Világnézet legfrissebb adásában Megyeri Jonatán beszélt a Netanjahut ért kritikákról.

Megyeri Jonatán

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Megyeri Jonatán, a Neokohn főszerkesztője beszélt az izraeli helyzetről különösen Netanyahuval kapcsolatos kihívásokról és bírálatokról, valamint Izrael jövőbeli politikai és katonai kilátásairól.

Izraeli Helyzet és Netanyahu Bírálata
Megyeri Jonatán részletezte, hogy a konfliktus hosszú távú jellege és a civil áldozatok magas száma miatt Netanjahu bírálatok kereszttüzébe került, mind a nemzetközi, mind a belföldi színtéren.

Biztos sok probléma van Netanjahu-val, de lépjünk szerintem egy lépést vissza... már mint a Hamász gyilkos és brutális terrorakciója után megindított izraeli hadművelet legelején, az izraeli vezetés kielentette, hogy ez valószínűleg el fog húzódni"

- fejtette ki Megyeri Jonatán.

A Hamasz elleni Küzdelem
A beszélgetés során Megyeri kifejtette, hogy a Hamasz elleni harc "urban warfare" jellegű, ami hosszabb távú konfliktust vetít előre, nehezítve a gyors győzelmet.

"Nem lesz egy villámháború, vagy egy könnyű háború, annál is inkább, mert a dolog természete olyan, hogy egy kis helyen egy városi hadviselés, úgynevezett urban warfare, egy városi hadviselés kereteit belül kell megküzdeni..."

- részletezte.

Nemzetközi Reakciók és Izraeli Politika
A műsorban a nemzetközi közösség, köztük Chuck Schumer amerikai szenátor és Ehud Barak volt izraeli miniszterelnök által megfogalmazott kritikákról is szó esett, amelyek Netanjahu vezetési stílusát célozzák.

"Chuck Schumer, a szenátus demokrata frakcióvezetője... ő a demokrata párt mondjuk de facto vezetője a szenátusban"

- magyarázta Megyeri Jonatán hozzátéve, hogy egyébként ő a legmagasabbra jutott zsidószármazású politikus az amerikai politika történetben.

Legfrissebb