Ugrás a tartalomra

"Istennek engedelmeskedtem" - iskolaigazgató adományozott vesét diákja apjának

Úgy döntött, hogy gyakorlatba ülteti amit diákjainak tanított.

Fotó: Faithpot

Sarah Schecter, egy texasi Arlingtonban élő iskolaigazgató azt állítja, hogy Isten parancsának engedelmeskedett, amikor vesét adományozott egyik diákja apjának.

Schecter, aki a The Oakridge School alsó tagozatának vezetője, következetesen a kedvességre és a jellemre tanítja diákjait. Így amikor 2018-ban megtudta, hogy a háromgyermekes apának, Nate Jonesnak új vesére van szüksége, úgy döntött, hogy a gyakorlatba ülteti a leckéit. Jones felesége, Amenze elárulta Schecternek, hogy a férfi látásproblémákkal kezdett küzdeni, amelyek súlyosabb problémákba torkolltak, és végül veseelégtelenséget diagnosztizáltak nála.

"Nem igazán ismertem őt; nem találkoztam vele annyit, de furcsának tartottam, hogy a veseelégtelenség ilyen hitelen következik be."

-mesélte az igazgató.

A 46 éves apának szembe kellett néznie a választással, hogy dialízist vagy veseátültetést kell elvégezni rajta.

Schecter a kezdeti fenntartásai ellenére isteni hívást érzett, hogy segítsen neki.

"Tudom, hogy ez szokatlanul hangzik, mert nem vagyok az a fajta ember, aki hallja Isten hangját, de egyszerűen elhívást éreztem, hogy odaadjam neki a vesémet"

- mondta Schecter.

"Nem akartam; nem szerepelt a tennivalók listáján. Szóval, abban reménykedtem, hogy valaki más felajánlja neki a veséjét, és hogy ez sikerülni fog. De kiderült, hogy én voltam az a személy, aki ezt megtette"

- mondta.

Schecter megbeszélte a döntését a családjával, titkon abban reménykedve, hogy talán lebeszélik róla. Ehelyett bátorították, és mint kiderült, a veséje tökéletesen megfelelt Jonesnak.

"Egy részem azt remélte, hogy nem lesz egyezés, így kiérdemelhettem a dicsőséget, hogy valami jót tettem, anélkül, hogy ténylegesen végig kellett volna csinálnom"

-mesélte.

2019 novemberében megerősítették, hogy Schecter egyezik, és a transzplantációt január 13-ra tűzték ki. Schecter szorongott a műtét előtt, amíg a gyülekezeti tagok imádkozni nem kezdtek érte, enyhítve az aggodalmát. A három órán át tartó beavatkozás mind a donor, mind a recipiens számára sikeres volt.

Visszatekintve Schecter bevallja, hogy megkérdőjelezte, mire hívja őt Isten, és megküzdött a félelemmel.

"Az igazság az, hogy én egy normális ember vagyok. Egyszer hallgattam Istenre és követtem. Bárcsak többet hallgattam volna Istenre"

- gondolkodott el.

"Ki tudja, milyen izgalmas kalandokba vághattam volna bele, ha többet hallgatok rá"

-tette hozzá.

(Faithpot)

Legfrissebb