Ugrás a tartalomra

"Isten az én Apám" - az apátlanság járványa ellen küzd Amerikában egy keresztény szervezet

Az amerikai börtönökben levő fiatalok 85 százaléka apa nélkül nőtt fel.

Kép forrása: jcomp/Freepik

Sean Teis mindössze 9 hónapos volt, mikor földi apja elhagyta, ez késztette őt arra, hogy létrehozzon egy olyan szervezetet, amely az apa nélküli gyermekeket támogatja amerika-szerte.

"Az alkoholista apám hazajött részegen és dühöngött... anyám pánikba esett, átment a szomszéd házba, és kihívta a rendőröket. Megjelentek, apám fogott engem, és átdobott a szobán a zsarukhoz"

- mesélte Teis a The Christian Postnak adott interjújában.

"Az volt az a nap, amikor apán igazán elutasított engem. Azt mondta: 'Végeztem veled'.

- számolt be a vele történtekről Teis, valamint hozzátette:

"Ezután Las Vegasba költözött, és soha többé nem jött vissza"

De ellentétben sok apátlan gyermekkel, Teisnek számos férfi volt az életében, akik betöltötték az apja által üresen hagyott szerepet, a gyülekezeti tagoktól a nagyszülőkig.

"De nagyon sok gyereknek nem adatik meg ez a lehetőség, hogy legyenek körülöttük olyan emberek, akik törődnek velük, szeretik és segítik őket"

- mondta.

Ez a tapasztalat késztette Teist és feleségét, Jackie-t arra, hogy elindítsák a Life Factors Fatherless Ministries-t, amely arra képez ki embereket, hogy a Biblia útmutatásait kövessék, mely szerint :

"Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban."
man carrying to girls on field of red petaled flower
Photo by Juliane Liebermann / Unsplash

A szolgálat különböző apátlan gyermekeknek szóló könyvekkel, digitális forrásokkal és a GodismyDad.com nevű mobilalkalmazással segíti a fiatalokat. A szolgálat a mentorálás és a helyi gyülekezetek bevonása mellett is kiáll, nem programszerű, organikus megközelítést kínálva a támogatáshoz.

"Az 'Isten az apám' márka egy pozitív dolog volt a gyerekek számára, akiknek nincs földi apjuk"

- fejtette ki Teis valamint elmondta:

"Isten az én apukám, és törődik velem. Ez az én történetem is: Isten az én apukám, és a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolaton keresztül Isten lesz a te mennyei apád."

Teis szerint az apátlanság "járvány" az Egyesült Államokban. Idézte az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának Népszámlálási Hivatalának statisztikáit,

amelyek szerint a börtönökben lévő fiatalok megdöbbentő 85 százaléka apa nélküli családban nőtt fel.

"Az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma szerint az apátlan gyermekeknél drámaian nagyobb a drog- és alkoholfogyasztás, a mentális betegségek, az öngyilkosság, a rossz iskolai teljesítmény, a tinédzserterhesség és a bűnözés kockázata"

- mondta.

man holding baby's hand
Photo by Ben White / Unsplash
"A kormány már nem ad ki olyan statisztikákat, mint korábban"

- mondta, amellyel arra utal, hogy ez szándékos mulasztás, mely elrejti a válság mélységét.

"Keresztényként az a feladatunk, hogy elmegyünk a körülöttünk élő apákhoz, és egyénileg reményt közvetítünk számukra. Ez a legjobb módja ennek."

Teis elismerte, hogy a kérdés sok család számára gyakran "zűrös", de hangsúlyozta, hogy mindig van "remény".

"Elvezethetjük őket a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatra, tanítványokká tehetjük őket, ez nem bonyolult"

- mondta Teis amint hangsúlyozta, hogy néha ezeknek a gyermekeknek a gyógyszerek és a tablet helyett csak arra van szükségük, hogy valaki azt mondja nekik: "Szeretlek, hiszek benned. És törődöm veled."

(CP)

Legfrissebb