Ugrás a tartalomra

Ismét zsidók ellen uszít a CEU egykori gender-előadója

Az antiszemitizmusáról elhíresült, Columbián tanító palesztin professzor egy washingtoni beszédében megint igyekezett delegitimálni Izraelt - számolt be a Neokohn.

Az európai zsidók, akárcsak az európai keresztények, csak áttértek ezekre a „furcsa palesztin vallásokra”, a nyugati diaszpórában élő zsidóknak nincs etnikai kötődésük a történelmi zsidó nemzethez, az askenázi zsidóknak Izrael földjéhez – ezt próbálta bizonyítani minapi beszédében Joseph Massad, a Columbia Egyetem modern arab politika és szellemtörténet professzora a Palestine Center éves konferenciáján.

A történelmi és aktuálpolitikai torzításokkal, gyűlöletkeltő felhangokkal sűrűn átszőtt, „Zsidó önrendelkezés a palesztinok földjén” c. előadás célja, akárcsak számos más akadémikusé, a zsidóság mint izraeli kolonialista nemzet bemutatása volt. Annak tagadása, hogy a modern zsidó nemzet az ősi héberek leszármazottja – írja róla az amerikai egyetemi antiszemitizmust figyelő Campus Watch.

Palesztin közönsége előtt Massad mindenáron gyarmatosítókként akarta beállítani a cionistákat:

„Mint minden gyarmatosító hatalom, amely tagadja, hogy a gyarmatosítottak egy nemzetet alkotnak, a cionisták azzal kezdték, hogy tagadták a palesztinok nemzeti mivoltát, miközben megerősítették a zsidó nemzet akkor még új keletű cionista találmányát”

– állította a palesztinokról Massad, akik nagyjából a múlt század 60–as éveiben kezdtek nemzettudatot kialakítani.

(Neokohn)

Legfrissebb