Ugrás a tartalomra

Iowa: sátánista oltárt álítottak karácsony alkalmából az Állami Capitoliumban

Nem ez az első alkalom, hogy gúnyt űznek a karácsonyból.

Iowa Állami Capitoliuma - Kép forrása: Shane Vander Hart

A csoport társalapítója szerint a Capitoliumban felállított "alkotás" reprezentálja a vallásszabadsághoz való jogot.
- számol be a Fox News.

A nyilvános kiállítást a Sátánista Templom állította fel, amely egy kosfejet ábrázol, amely tükrökkel van borítva, és egy piros ruhás próbababával támasztottak alá - írja a KCCI Des Moines.

A Sátáni Templom társalapítója, Lucien Greaves a hírügynökségnek elmondta, hogy a kiállítással a csoport vallásszabadsághoz való jogát szeretnék prezentálni.

"Nagyon élvezzük a lehetőséget, hogy nyilvános fórumon is képviseltethetjük magunkat. Nincs templomunk minden utcasarkon."

- mondta Greaves.

"Úgy gondolom, ha az embereknek nem tetszik a nyilvános fórumokon való megjelenésünk, akkor nem kell foglalkozniuk velük. Nem kell megnézniük őket"

- tette hozzá Greaves.

Shellie Flockhart iowai lakos elmondta, hogy megdöbbent a kiállítás láttán.

"Ez egy nagyon sötét, gonosz erő, és őszintén remélem, hogy az emberek tudják, hogyan küzdjenek ellene"

- mondta Flockhart.

Válaszul Flockhart szerdán imacsoportot tartott az iowai Capitolium épületében található karácsonyfánál.

"Remélem, hogy az emberek felismerik, hogy a szellemi harc valóságos. Hogy vannak gonosz sátáni erők, amelyek megpróbálnak beszivárogni az államunkba"

- mondta Flockhart.

Greaves szerint a kiállítás 14 napig fog állni.

Nem ez az első alkalom idén, hogy a Sátánista Templom megpróbál gúnyt űzni a keresztények egyik legnépszerűbb ünnepéből, a karácsonyból. Wisconsin-ban ugyanis egy sátánista karácsonyfát állítottak ki a a Green Bay-i National Railroad Múzeumban az évente megrendezésre kerülő karácsonyfa kiállításon, amely a CBN News beszámolói szerint egészen December 31-ig tart.

Az egyik fa vörös fényeket és gyöngyöket, pentagrammákat és különféle sátánizmushoz köthető díszeket mutatott be, köztük egy olyat, amelyen az állt, "Hail Santa" (Üdvözöljétek a Télapót), amely egy látszólagos szójáték a "Hail Satan" (Üdvözlégy Sátán) kifejezésre - jelentette a Fox Digital.

Legfrissebb