Ugrás a tartalomra

"Hozzátok haza őket most" - drónokkal álltak ki az izraeli túszokért New York-ban

Az esemény célja, hogy több mint hét hónap fogság után a túszok végre hazatérhessenek.

Drónjátékkal álltak ki New Yorkban a Gázában fogvatartott izraeli túszokért. - Kép forrása: Ynet


Különös jelenségre lehettek figyelmesek New York lakosai kedd este, amikor, megjelent a "Bring Them Home Now" (Hozd őket haza most) felirat az égen.

A gyűlésen jelen voltak a túszok családtagjai, Moran Stella Yanai volt túsz, Michael Rapaport színész, Debra Messing színésznő, Scooter Braun zenei producer és Donna Karan divattervező. Az ünnepség célja egy erőteljes üzenet:

"7 hónapnyi fogság után itt az ideje, hogy kiszabadítsuk az élő túszokat, és a meggyilkoltakat örök nyugalomra helyezzük".

Moran Stella Yanai, akit a túszalku részeként 50 nappal október 7-e után engedtek ki a Hamász fogságából, hajthatatlanul mindent megtett azért, hogy a többi túszt hazahozzák.

"Nem normalizálhatjuk azt a cselekményt, hogy egy zenei fesztiválról elrabolnak és ellenséges fogságban tartanak embereket. Ha nem tér vissza mindenki, akkor világszerte mindenkinek félnie kell a fesztiválokra járástól, mert senki sincs biztonságban. A fogságom alatt találkoztam más túszokkal, akiket még mindig fogva tartanak, és megígértem nekik, hogy mindent megteszek, hogy visszahozzam őket"

- mondta.

"Mégis, továbbra is elkeserítő híreket kapok a hátrahagyott barátaimról, néhányukat megölték, másokat pedig naponta kínoznak és vernek."
"Anyaként arra kérek mindenkit, hogy gondoljon azokra a lányokra, akiket most is megerőszakolnak, miközben itt beszélünk, minden nap. Gondoljunk a férfiakra, akik fizikai és mentális bántalmazásnak vannak kitéve. Minden, ami globálisan történik, jelentősen befolyásolja a túszok mindennapi életét. Mindenkit arra kérek, vállaljon felelősséget azért, hogy az összes túszt visszahozzuk! Ezt közösen elérhetjük."

Drónok alkotják a túszok szabadon bocsátását támogató szavakat

(Fotó: Perry Bindelglass)

Ori Gat, akinek húga, Carmel Gat túsz, és akinek sógora, Jordan Roman túlélte a fogságot, azonnali intézkedést követelt.

"Ebben a pillanatban a szabadsághoz és az élethez való jog nem biztosított - nemcsak Izrael államban, hanem újabban az Egyesült Államok területén sem."
"Amíg népünk állandó fenyegetésnek van kitéve a fogságban, addig nem kezdhetünk el gyógyulni. Azonnali intézkedést követelünk Carmel nővérem és a többi 131 fogoly számára. Újra kell építenünk az életünket és meg kell gyógyítanunk összetört szívünket."

Az eseményt a Túszok és eltűnt családok fóruma , az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC), a New Jersey-Izrael Bizottság, az Egyesült Zsidó Felhívás (UJA) és az Izraeli-Amerikai Közösségi Szervezet (IAC) kezdeményezésére tartották.

(Ynet)

Legfrissebb