Ugrás a tartalomra

Holokauszt túlélő lakóján segített egy ingatlancég vezetője, törvényes gyámja lett

Az ingatlankezelő cég vezére különös figyelemmel gondoskodott idős lakójáról.

Brock Cvijanovich soha nem számított arra, hogy egy 93 éves holokauszt-túlélő gyámja lesz, de a sors úgy hozta, hogy olyan különleges helyzetbe került, amely örökre megváltoztatta az életét.

Az egész akkor kezdődött, amikor Cvijanovic, egy New York-i székhelyű ingatlankezelő cég, a KOmanage és a KORgroup vezérigazgatója üzletet kötött egy lakóház megvásárlására New York állam északi részén.

Az előző tulajdonosnak volt egy konkrét feltétele az eladáshoz: Cvijanovichnak gondoskodnia kellett egy Alice Schuman nevű lakóról.

Bár kételkedett a feltételekben, amelyekbe beleegyezett, Cvijanovich elfogadta azokat, nem is sejtve, hogy ez milyen hatással lesz az életére. Hamarosan rájött, hogy Schuman már több mint 60 éve lakott az épületben, és az előző tulajdonos drasztikusan alulszámlázta a bérleti díjat. Cvijanovich folytatta ezt a gyakorlatot, ugyanazt a havi 200 dolláros díjat számolta fel neki, és minden hónapban elvégezte a megbízásait, elvitte a bankba, az élelmiszerboltba és az orvoshoz.

Idővel szoros kapcsolat alakult ki közöttük, és Cvijanovich megtudta, hogy Schuman holokauszt-túlélő volt, aki az egész családját elvesztette a koncentrációs táborokban. Kapcsolatukat azonban próbára tette, amikor Schuman orvosi ellátásra szorult.

Egy nap Cvijanovich nem kapta meg Schuman havi bérleti díját, és halk segélykiáltásokat hallott a nő lakásából. Berúgta az ajtót, és hívta a 911-et.

Már nem volt képes gondoskodni magáról, és mivel nem voltak élő rokonai, az állam vette volna gyámság alá. Cvijanovich nem tudta elviselni a gondolatot, hogy Schuman egyedül maradjon, ezért édesanyjával, egy ápolónővel együtt ő lett a törvényes gyámja.

"Szó szerint senki más nem volt neki"

- mondta Cvijanovich.

"Ez volt az egyik oka annak, hogy úgy alakult, ahogy alakult"

-fogalmazott.

A 93 éves nő kezdetben bizalmatlan volt, mivel nehezen hitte el, hogy nincs hátsó szándékuk, de amikor továbbra is látogatták őt a kórházban és az idősek otthonában, egyre jobban bízott bennük.

"Minden egyes nap meglátogattam őt. Valójában viccelődtek az emeleten, hogy van egy fiatal barátja"

- mondta Cvijanovich.

"Hoztam neki ételt, virágot"

- tette hozzá.

(Faithpot)

Legfrissebb