Ugrás a tartalomra

Hollandia: sokkoló az eutanáziát kérő fiatal autisták száma

A holland törvények már egy éves kortól is lehetővé teszik az eutanáziát.

Image Source- https://bit.ly/2yaujiM

A Fox News által közölt kutatási eredmények alapján egyre több autistán és mentális betegen hajtanak végre eutanáziát Hollandiában.


A Kingston Egyetem jelentése szerint azok közül, akiken az eutanáziást alkalmazzák, minden ötödik ember fizikailag egészséges, és mentális problémáktól szenved.

Az áldozatok közül a kutatók öt olyan 30 év alatti személyt találtak, akik a autizmusra hivatkozva kérték az országban legális eutanáziát. Az összes eset 21 százalékában mentális okok miatt kérték az eutanáziát.

"Az értelmi fogyatékossággal és/vagy autizmussal közvetlenül összefüggő tényezők az esetek 21%-ában a leírt szenvedés egyedüli okai voltak, további 42%-ban pedig hangsúlyozottan szerepeltek a diagnózisban.”

- írja a jelentés.

Tüntetők imádkoznak a holland kormány épülete előtt Hágában 2001 áprilisában amikor a parlament felsdőháza elkezdte megvitatni az eutanázia legalizálását. - AP

A tanulmányban megállapították, hogy az orvosok a legtöbb esetben azért engedélyezték az eutanáziát, mert úgy ítélték meg, hogy például az értelmi fogyatékos személyek esetében „nincs kilátás a javulásra, mert nem áll a rendelkezésükre megfelelő kezelés.”

A holland törvények már egy éves kortól lehetővé teszik az eutanáziát, azonban ehhez szükség van orvosi javaslatra, és a szülők vagy gondviselők beleegyezésére is.

Némely orvos úgy gondolja, hogy az eutanázia nem jó üzenetet közvetít a társadalom számára, mely szerint az, segítség, hogy szeretnek a betegeknek meghalni. - számol be a naphire.hu

Az autista fiatalok között egyfajta trendé vált az eutanázia, amellyel kapcsolatban Dr. Bram Sizoo, holland pszichológus is megdöbbenését fejezte ki.

"Néhányan közülük szinte izgatottan várják a halált. Azt gondolják, hogy ezzel véget érnek a problémáik és a családjuk gondjai."Legfrissebb