Ugrás a tartalomra

Hogyan folytatódik az amerikai kampány az elítélt elnökjelölttel? - Megyeri Jonatán

A Világnézet legfrissebb adásában Megyeri Jonatánnal beszélgettünk a Trump körüli eseményekről, az izraeli háborúról és az iráni belpolitika változásairól.

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Megyeri Jonatánnal, a Neokon főszerkesztőjével beszélgettünk az amerikai kampány fejleményeiről és a Trump elleni eljárásról. Emellett szó esett a közel-keleti helyzetről, különösen a Hamász és Izrael közötti konfliktusról, valamint az iráni belpolitika változásairól.

Amerikai kampány és Trump eljárása

Precedens nélküli eset, hogy egy korábbi amerikai elnököt büntetőjogi eljárásban elítélnek. Trumpot 34 vádpontban találták bűnösnek, többek között egy felnőtt filmes színésznőnek fizetett hallgatási pénz miatt.

"Eddig úgy tűnik, hogy a Trump elleni eljárások növelték a volt elnök népszerűségét, és az azért lehet, mert még az az amerikai is, akinek nem kifejezetten szimpatikus Donald Trump (...) tudja, hogy itt egy politikai boszorkány üldözésről van szó."

- fejtette ki Megyeri.

Hamasz és Izrael közötti konfliktus

  • A Hamász csütörtökön közleményben jelentette be, hogy hajlandó lenne a túszegyezményre Izraellel. Szakértőnk kifejtette, hogy Izrael célja a Hamász terrorszervezet legyőzése és a túszok visszaszerzése.
"A Hamászt legyőzni, nagyon-nagyon fontos."

- emelte ki Megyeri Jonatán.

Irán belpolitikai változások

Iránban változások várhatók Raisi elnök halála miatt. Az iráni vezetés radikális, de ügyesen monitorozza a társadalmi rezdüléseket.

"Az iráni vezetés mindig kötélen táncol, folyamatosan monitorozza a társadalmi rezdüléseket.  És amikor úgy érzi, hogy veszélyben a hatalma, akkor tesz egy lépést visszafelé"
  • - mondta Megyeri Jonatán.

Legfrissebb