Ugrás a tartalomra

Hivatalos ajánlatot tett a Twitter felvásárlására Elon Musk - helyreállítaná a szólásszabadságot

Elon Musk nyilvános ajánlatot tett a Twitter részvényeinek 100 százalékának megvásárlására és  a cég nyilvános társasággá alakítására, ami a SpaceX és a Tesla milliárdos vezérigazgatója szerint felszabadítaná a vállalat lehetőségeit, hogy „a szólásszabadság platformja legyen szerte a világon”.

Musk, aki az elmúlt hónapok során 9,2 százalékos részvényvásárlással a Twitter legnagyobb részvényese lett, nyilvános ajánlatot tett a cég 100 százalékának megvásárlására, részvényenként 54,20 dollárért, ami 18 százalékos prémium a Twitter tegnapi záróárához képest.

Musk jegyzett árán a Twitter tervezett megvásárlása összesen 43 milliárd dollárt tesz ki.

A Twitter igazgatótanácsának elnökéhez intézett nyilvánosan közzétett közleményében, amely teljes terjedelmében itt olvasható , Musk elmondta, hogy ajánlata mögött a szólásszabadság világszerte történő népszerűsítése áll.

Musk azt mondta, nem hiszi el, hogy a Twitter köztulajdonban lévő vállalatként elérheti a teljes szólásszabadságot, és azt mondta, hogy a Twittert magáncéggé kell alakítani.

A Twitter korábban Musknak helyet ajánlott fel a Twitter igazgatótanácsában, cserébe annak garanciájaként, hogy a milliárdos nem vásárol 14,9 százaléknál többet a cég részvényeiből. A 15 százalék kulcsfontosságú küszöb, amely bizonyos joghatóságokban több törvényes jogot biztosít a részvényeseknek.

Március 25-én Elon Musk közvélemény-kutatást végzett a Twitteren, amelyben megkérdezte követőit, hogy szerintük a platform „szigorúan betartja-e” a szólásszabadság elvét, amely szerinte „a működő demokráciához elengedhetetlen”.

Legfrissebb