Ugrás a tartalomra

Hezbollah VS Izrael: katasztrófális következmények várhatók? - Dr. Tomolya János

A Világnézet című műdorunk legfrissebb adásában Dr. Tomolya Jánossal beszélgettünk az Oroszországban történt terrortámadásról.

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Dr.Tomolya János terrorizmus szakértőt kérdeztük az Oroszországban történt terrortámadásról és az izraeli háború legújabb fejleményeiről.

Oroszországi terrortámadás

A műsorban Dr. Tomolya János részletezte a vasárnapi oroszországi terrortámadást, amelyben legalább 20 ember vesztette életét. A támadások Derbent és Mahacskala városában történtek, ahol ortodox templomokat és zsidó zsinagógákat vettek célba a terroristák.

"Mind a két helyszínen ortodox templomot és zsidó zsinagógát támadtak meg a terroristák"

- fejtette ki.

Izrael és a Hamasz

Az izraeli–palesztin konfliktusról szólva Dr. Tomolya János kiemelte, hogy Izrael nem érte el a Hamász teljes megsemmisítését, és a konfliktus várhatóan elhúzódik. Netanjahu politikai céljai a Hamasz kapcsán úgy tűnik, nem voltak megvalósíthatók.

"A Hamászt katonailag nem lehet megsemmisíteni Gázában."

- részletezte.

Hezbollah és Izrael

A műsorban továbbá a Hezbollah és Izrael közötti feszültségre is kitértek. Dr. Tomolya szerint a Hezbollah rendelkezik olyan rakétakapacitással, amely komoly fenyegetést jelent Izrael számára, és a konfliktus könnyen eszkalálódhat.

Idézetek:

"Olyan rakéta-cunamit tudna zúdítani, amit Izrael nem tudna kivédeni. A nagyobb városait tudná támadni."

- hangsúlyozta.

Legfrissebb