Ugrás a tartalomra

Hazaküldenék az ukrán férfiakat Németországból

Jelenleg 600 ezer ukrán férfi él az EU-ban.

Kép forrása: Caspian News

A németek nem védenék tovább az ukrán menekült férfiakat, ezért a Bundestagban bejelentették, hogy az ukrajnai férfiaknak haza kell térniük. - számol be a goloskarpat.info.

Azok az ukrán férfiak, akik a háború kezdete óta Németországban tartózkodtak, és mozgósítás alá eshetnek, azt javasolják, hogy menjenek haza. Jól kiegészíthetik a fegyveres erők sorait, és helyettesíthetik azokat a honfitársaikat, akik a háború kezdete óta a fronton vannak.

Az ukrajnai háború kezdete óta nemcsak a gyermekes ukrán nők vándoroltak tömegesen Európába, hanem a mozgósításra alkalmas fiatal férfiak is. Becslések szerint

Jelenleg mintegy 600 000 fiatal ukrán férfi él az EU országaiban, a nőkön és gyerekeken kívül. Csak Németországban körülbelül 220 000-en vannak.

Roderich Kiesewetter, a Bundestag képviselője szerint csak abból a 220 000, "Németországban bujkáló" emberből tíznél több hadosztályt lehetne alakítani. Hazájuknak ha nem is háborúban, de a közmunkákban is szüksége van rájuk. Hiszen sok ukrán város most romokban hever, melyeket valakinek újjá kell építenie.

Azt azonban továbbra sem tudni, hogy a Bundestag-képviselők hallgatnak-e kollégájuk nyilatkozatára. Jelenleg nincs jogszabályi változás, így még nem jött el az ideje, hogy az ukrán férfiak Németországban összepakoljanak.

Legfrissebb