Ugrás a tartalomra

Nagy összeggel járul hozzá a kormány a holokauszt 80. évfordulójához

Orbán Viktor írta alá a kormányhatározatot.

Orbán Viktor miniszterelnök gyertyát helyez el az áldozatok emlékművénél az Auschwitz-Birkenau német koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés keretében - Kép forrása: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Fischer Zoltán/Origo

A kormány a  jövő évi költségvetésből 1 milliárd 600 ezer forint forrást biztosít a holokauszt 80. évfordulójára - írja az index.

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójához kapcsolódó programok támogatásáról szóló kormányhatározatot Orbán Viktor írta alá, végrehajtásért pedig Varga Mihály, illetve Gulyás Gergely a felelős.

A kormányhatározatban leszögezték, hogy a kormány egyetért a magyar zsidóság deportálása 80. évfordulójának méltó megemlékezését szolgáló programok megvalósításával, amelyre 1 milliárd 600 ezer forintos forrást biztosítanak.


A pénzügyminiszter a felelős, hogy – a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonása mellett – a jövő évi központi költségvetésből forrást biztosítson nonprofit, társadalmi, civil szervezetek és köztestületek támogatására.

Legfrissebb