Ugrás a tartalomra

"Haragudtam Istenre" - beszámolt megtéréséről egy volt sátánista boszorkány

A Bibliával segítségével akarta bebizonyítani magának, hogy Isten gonosz, de a dolog visszafele sült el.

KM Tepe, egykori sátánista és önjelölt boszorkány beszámolt arról, hogyan talált rá Istenre éppen akkor, amikor a legjobban haragudott rá.


Tepe, aki nemrégiben még sátánista boszorkánynak tartotta magát Sean McDowell, a Biola Egyetem apologetika professzorának műsorában mondta el történetét.

Tepe ugyan keresztény családban nőtt fel, de amikor bekerült az egyetemre, érdeklődni kezdett az okkultizmus iránt.

"Covet-nek (bűnös vágyak) neveztük el a csoportunkat. Négyen voltunk, és sok rituálét, igézést végeztünk, és tarot kártyákból jósoltunk."

– mesélte.

Egy nap kezébe került az úgy nevezett "Sátáni Biblia", amit gyorsan el is olvasott.

"Úgy éreztem, mindenben egyetértek ezzel."

– mondta.

Ezt követően Tepe csatlakozott a Sátáni Templomhoz, és ezután ateista sátánistaként élt.

"Egy ponton sátánista boszorkánynak tartottam magam."

– fejtette ki Tepe.

Elmagyarázta, hogy a sátánizmusnak két főbb irányzata van, a teista (akik hisznek Istenben és a Sátánban, és a Sátánt imádják) és az ateista sátánisták, úgy mint például a Sátáni Templom is, akik inkább egy politikai szervezet, bár Tepe elismeri, hogy egy időben közel került a teista sátánizmushoz is.

"Ismertem a démonok neveit, és hívtam is őket."

– számolt be Tepe a múltjáról.

Elmesélte, hogy édesanyját, keresztény lévén nagyon megviselte az, ami lányával történt.

"Nagyon nehéz volt neki, mert tudta, hová vezet az az út. "

– számolt be a vele történtekről Tepe, valamint elmondta, hogy édesanyja azt kérte tőle, hogy hagyja el a házat, mert nem akart semmi boszorkánysággal kapcsolatos dolgot otthonában.

Tepe élete akkor változott meg, amikor édesanyjánál demenciát diagnosztizáltak, majd később a Creutzfeldt-Jakob kór miatt meghalt . Édesanyja temetése keresztény szertartás volt, azonban Tepe elmondása szerint nagyon haragudott Istenre édesanyja elvesztése miatt.

"Sátánistaként ott ültem anyám temetésén, és azt kérdeztem Istentől: 'Ha annyira szeretsz minket, akkor miért vetted el így anyámat'."

Tepe ennek következtében vett egy Bibliát, és azt tűzte ki célul, hogy minden "gonoszságot" aláhúz benne, amit szerinte Isten tett az emberiséggel.

"Azonban a dolog fordítva sült el."

– monta.

Ahogyan olvasott, kérdései támadtak Istennel kapcsolatban, amire válaszokat keresett. Felvette a kapcsolatot azzal a lelkésszel, aki édesanyja temetését vezette, és ő javasolta neki, hogy olvassa el az „Evidence Demands a Verdict” című könyvet, amit Josh McDowell írt, majd fia, Sean McDowell kibővített.

Tepe azt mondta, Isten jeleket mutatott neki az életében, és rájött, hogy Ő valóban létezik. Ezután Tepe megtért és megkeresztelkedett.

"Isten nem gyűlöl senkit. Isten szerető és megbocsátó. Ha nem lenne az, már régen lemondott volna rólam, de nem tette"

– mondta.

Tepe elmondta, hogy megtérése után egy olyan csoporthoz csatlakozott, ahol hozzá hasonló keresztények vannak, például szeretik a gótikus stílusú ruhákat, és keresztény metál zenét hallgatnak.

(Crosswalk)

Legfrissebb