Ugrás a tartalomra

Hamász terroristák százai adják meg magukat az izraeli katonáknak

Összeomlás szélén állhat a Hamász?

A Hamász terroristái feltartott kezekkel megadják magukat az izraeli katonáknak. Kép forrása: X Nakba/X

Egyre több jel utal arra, hogy a Hamász terrorista szervezet az összeomlás szélén állhat. A Hamász terroristáinak százai adják meg magukat, Izrael pedig felhasználja az elfogott terroristáktól kapott információkat. - számol be az index.

Mintegy hat héttel az izraeli szárazföldi offenzíva kezdete után Herzi Halevi (55) izraeli hadseregfőnök jelentős sikerekről beszélt a Hamász elleni harcban – írja a BILD.

Hadserege napról napra több terroristát tud levadászni és megsebesíteni, és az utóbbi napokban sok terrorista meg is adta magát, ami annak a jele, hogy a rendszer szétesőben van. Az izraeli média egy magas rangú tisztet idézett, aki szerint a Hamász összeomlásának jelei mutatkoznak.

A pusztítás és a károk mértéke vezetői problémákat vet fel a Hamász számára. Vannak olyan területek a Gázai övezetben, amelyeket a Hamász már nem ellenőriz katonailag

– mondta a tiszt.

Izraeli becslések szerint mintegy 7000 palesztin terroristával végeztek a szárazföldi offenzíva október végi kezdete óta. A Gázai övezetben több mint 22 ezer terroristacélpontot támadtak a légi és szárazföldi erők, valamint a haditengerészet.

Néhány napja számos kép kering a Gázai övezetből, amelyeken több száz terrorizmussal gyanúsított férfi látható, amint alsóneműre vetkőzve izraeli katonák előtt leteszik a fegyvert és megadják magukat. Izrael szerint ezek között vannak a harci övezetben gyanú miatt letartóztatott civilek és Hamász-tagok is.

Az izraeli fegyveres erők szándékosan a Hamász parancsnokait veszik célba. Északon már minden magas rangú Hamász-tiszt halott.

– mondta Thomas C. Theiner olasz katonai szakértő. Hozzátette, hogy parancsok és kommunikáció nélkül, elvágva a Gáza déli részéből érkező utánpótlástól a Hamász terroristáinak százai adják meg magukat.

Ezenkívül Izrael felhasználja az elfogott terroristáktól kapott információkat. Theiner szerint minden egyes elfogott Hamász-terroristával Izrael új ismeretekhez jut a további alagutakról, és bombázni tudja őket.

Legfrissebb