0279 Ugrás a tartalomra

Hamász alapító fia: "A pokol kapuját nyitották meg a palesztin nép előtt"

Egy műsorban bírálta a terrorszervezetet az egykori Hamász-tag.

Mosab Hassan Yousef, a Hamász társalapítójának fia az "Uncensored" című műsorban. - Képernyőfotó

Mosab Hassan Yousef, a Hamász egyik alapítójának fia csütörtökön, Piers Morgan, angol műsorvezető "Uncensored" című műsorában bírálta a terrorszervezetet. - számol be a The Jerusalem Post.

„Azzal, hogy a Hamász lemészárolta a holokauszt traumájával terhelt izraelieket, "megnyitotta a pokol kapuját a palesztin nép előtt", és megmutatta, hogy a Hamász hajlandó feláldozni a palesztin gyermekeket és civileket”

- fejtette ki véleményét a „zöld hercegként” is emlegetett Yousef.

"Egykori Hamász-tagként, a Hamász alapítójának fiaként azt üzenem: Elég ebből! Ha most nem állítjuk meg őket, a következő háború még ennél is véresebb lesz."

Yousef már évek óta hangoztatja, hogy ő a Hamász egyik társalapítójának, Hassan Yousef fiaként a ciszjordániai Ramallah városában nőtt fel, majd bebörtönözték, és ezután Izrael informátorává, majd szószólójává vált. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatait "A Hamász fia" című 2010-es életrajzi könyvében részletesen leírja, amit később "A Zöld Herceg" címen meg is filmesítettek.

A műsorvezető kérésére Yousef először arról beszélt, hogy mi lehetett a célja a Hamász megalapításának.

"A Hamász megalakulása óta egyetlen célt tart szem előtt, ami Izrael állam megsemmisítése"

- jelentette ki Yousef.

Az október 7.-i támadással kapcsolatban Yousef kifejtette, hogy azt nem gondolta volna, hogy a támadás ilyen mértékű lesz, viszont a Hamász brutalitása cseppet sem lepte meg őt. Állítása szerint amikor a Hamászt végre elűzik, a gázaiak nem csak ünnepelni fognak, hanem még meg is köszönik majd Izraelnek, hogy ezt tették.

Azon palesztinokkal kapcsolatban, akik Izraelt okolják a kialakult konfliktusért a palesztin aktivista elmondta:

„Gyermekkoromtól fogva hallgatom a Palesztina-pártiak történetét, és azokét, akik kihasználják az úgy nevezett „palesztin ügyet”. Őket legkevésbé sem érdekli a palesztin gyermekek sorsa és jövője. Én vagyok a palesztin gyermekek legitim képviselője. A bennem élő gyermek beszél.”
Az IDF által közzétett légifelvételeken látszik, ahogy a Hamász úttorlaszokkal akadályozza a palesztin civileket a menekülésben. - Kép forrása: Israel ישראל / X

A The Jerusalem Post beszámolói szerint az egykori Hamász-tag továbbá összehasonlította az izraeliek és a Hamász harcmodorát megjegyezve, hogy

míg a Hamász emberi pajzsokat használ és úttorlaszokat állít fel, hogy ezzel megakadályozza azt, hogy a civilek biztonságban elmenekülhessenek, addig Izrael előre telefonál, hogy figyelmeztesse a gázaiakat, mielőtt légicsapásra kerülne sor.

"Elég volt a vérontásból és elég az olyan emberekből, akik megrohamozzák a világ fővárosait, mondván 'Szabadítsátok fel Palesztinát! Szabad Palesztinát!' Azt sem tudják, mi a fene az a Palesztina! Én vagyok Palesztina! És azt mondom, hogy 'elég volt a Hamászból!"

- kiáltott fel.

"Nem akarunk palesztin államot, én nem akarok palesztin államot. A palesztin gyerekeknek oktatásra van szükségük, biztonságra van szükségük, életre van szükségük. Erre van szükségük, nincs szükségük egy újabb korrupt arab rezsimre".

- fejtette ki a palesztin aktivista, majd kijelentette:


"El fogjuk távolítani a Hamászt a hatalomból. Emlékezzetek a szavaimra.A Hamász nem csak Izrael haragját hozta Gázára. A Hamász Isten haragját hozta el. El fogjuk távolítani őket a hatalomból, és felelősségre fogjuk vonni a vezetőiket, és bíróság elé fogjuk állítani őket. És a világ tanúja lesz a büntetésüknek, és mindenki, aki ma az ő oldalukra áll, ebben a zavarodott állapotban, azt gondolva, hogy ez egy vicc, azt mondom azoknak az embereknek, hogy meg fogják bánni, hogy a Hamász oldalára álltak. Meg fogják bánni, hogy azoknak a bűnözőknek az oldalára álltak, akik gyilkolják a palesztin népet."

Legfrissebb