Ugrás a tartalomra

Halálosan megfenyegette tanárait egy arab származású diák Budapesten

A szülők azóta félnek iskolába hordani a gyermekeiket.

Photo by Maxim Hopman / Unsplash

Túszul ejtette, és halálosan megfenyegette tanárait egy 18 éves diák egy budai középiskolában 2024. február 1-jén. Az ügyben a rendőrség is megszólalt.

Egy 18 éves fiú túszul ejtette egy budapesti iskolában a tanárait a múlt héten. A történtek miatt a rendőrséget is ki kellett hívni, és kitört a pánik. A Ripostnak az egyik, neve elhallgatását kérő szülő elmondta, hogy egy szülői értekezleten értesültek a történtekről.

„Fejbe lövök valakit!”

– állítólag ezzel fenyegetőzött az az arab származású fiatal, aki miatt most az egész iskolában pánik tört ki.

"A hétfői szülői értekezleten figyelmeztettek minket, szülőket, hogy az egyik 18 éves diákkal probléma van, aki miatt rendőrt is kellett hívni. Elmondták, hogy ne lepődjünk meg, ha biztonsági őröket fogunk látni a suliban, ugyanis őket arra kérték, hogy kísérgessék a fiút."

- számolt be a lapnak az egyik szólő, valamint hozzátette:

"a szülői értekezlet óta többen nem engedik iskolába a gyereküket, mert attól félnek, hogy a diák beváltja az ígéretét, fegyvert hoz be magával, és lelő valakit."

Azóta állítólag online oktatásba helyezték a fiút, de a szülő elmondása szerint továbbra sem tudott megnyugodni, mert szerinte ettől még bármikor besétálhat az iskolába, vagy megvárhat bárkit az intézmény előtt.

A lap azt írja, a rendőrség megerősítette, hogy eljárás indult az ügyben.

(Index)

Legfrissebb