Ugrás a tartalomra

Halál árnyékának völgyében: 40.000 imacsoport alakult Tajvanban

A keresztények összefogtak az országukért.

Getty Images/Oleksii Liskonih

Több mint 40 000 imacsoport alakult Tajvanban a Kína felől érkező háborús fenyegetések közepette.

"A feszültségek a tetőfokára hágnak. Peking harciassága ismét idegessé teszi Tajpejt"

- áll a WION News jelentésében.

A CBN News szerint a kínai hadsereg nemrég közzétett egy videót, amely rávilágít arra, milyenek lennének a Tajvan elleni szimulált támadások. Jelenleg Tajvan napi szintű nyomásnak van kitéve Kína részéről, mivel úgy tűnik, hogy a háború küszöbön áll.

Brian Lu, a tajpeji Shekinah House of Bread of Life lelkésze a CBN Newsnak elmondta, hogy a tajvani keresztények összefogtak, hogy imádkozzanak országukért.

"A tajvani gyülekezetek egyesült imái és böjtjei sokkal nagyobbak, mint valaha. Ez egy példátlan imamozgalom"

- osztotta meg Lu a CBN News-szal.

"Hiszem, hogy ennek a dolognak kezd nagy hatása lenni az egyházon belüli emberekre és a gyülekezet körüli emberekre is"

- tette hozzá Gordon Huang, aki Tajvan egyik kiemelkedő gyülekezetének lelkipásztora. Huang úgy véli, hogy Tajvan a Kínával való háború küszöbén áll, és sürgette a keresztényeket, hogy készüljenek fel. - számol be a Christian Headlines.

"Azt hiszem, egy dolog biztos, hogy az emberek nagyon meg fognak rendülni, és hallani akarják majd az evangéliumot. Készen álltok, vagy ti magatok is menekülni fogtok?"

- kérdezte Huang.

Don Young, aki 15 évig szolgált amerikai misszionáriusként Nyugat-Afrikában. Young a CBN-nek azt mondta, hogy Isten 2021 májusában arra ösztönözte őt, hogy indítson el egy imamozgalmat Tajvanon, amit Revival Prayer Group-nak (RPG) nevezett el.

"Az ima az egyetlen módja annak, hogy bármi megrázkódtatáson túljussunk"

- állította Young.

Lu lelkész azt is elmondta, hogy mivel az RPG úgy épül fel, hogy két-három emberből áll egy csoport, így ha egy nap háború lesz, és nincsenek fizikai épületek, ahol az emberek találkozhatnának, akkor is tudunk imádkozni kis csoportokban, így a gyülekezetet nem fogja érinteni a háború. Az RPG alakulása óta több mint 40 000 imacsoport alakult, amelyekben a kínai földalatti egyház tagjai is részt vesznek. Egy-egy csoportban körülbelül öt tag van, így az összes résztvevő mintegy 200 000 főre tehető.

Legfrissebb