Ugrás a tartalomra

Hack Péter: "A jelenlegi világkorszak a végéhez közelít"

A közéleti vita nem az igazságról, hanem a valóságról szól szakemberünk szerint.

A Hit Rádió újonnan induló, Keresztkérdés című műsorában Király Tamás, a Hit Rádió felelős szerkesztője, Longauer András, a hitradio.hu szerkesztője, és Fekete Rita, a Hit Rádió műsorvezetője kérdezi állandó vendégünket, Dr. Hack Péter lelkészt, a Szent Pál Akadémia tanszékvezető egyetemi tanárát a fontosabb aktualitásokkal kapcsolatban.

Már több napja lázban tartja az internetet, hogy elbocsájtották Tucker Carlsont, a Fox News legnépszerűbb műsorvezetőjét, amelyre szakértőnk is reagált. Elmondása szerint akár csak Trump, ő is bátran mert olyan dolgokról beszélni, amelyekről más nem, és ezzel nyíltan szembement a fősodorral.

"Egyre inkább úgy tűnik, hogy Amerika, a szabadság hazája már olyanná lesz, hogy mindenki mondhatja azt, amit szabad, de a mainstreamtől és az elfogadott nézetektől eltérően nem lehet megszólalni."

Hack véleménye szerint a közéleti vita az nem feltétlenül az igazságról, hanem inkább a valóságról szól.

"Az a valóságértelmezés, hogy mindent több oldalról kell megközelíteni, kezd Amerikában szalonképtelenné válni"

– fejtette ki.

A különböző emberek elhallgattatására való próbálkozások szakemberünk szerint nem közömbössé teszik az embereket, hanem inkább apatikussá, mert azzal, hogy ilyen nagy befolyással rendelkező személyeket egyfajta fegyelmező jelleggel megpróbálnak elhallgattatni, az emberekből azt váltják ki,  hogy sokkal óvatosabban mernek majd megszólalni.

A sokakat lázban tartó mesterséges intelligencia egyre nagyobb térhódításával kapcsolatban Hack elmondta, hogy néhány esetben segíthet, azonban afelől már vannak kétségei, hogy mi alapján különbözteti meg a dezinformációkat és az igazságot. Amerikában például a társadalomtudományt olyan mértékben befolyásolja a progresszív ideológia, hogy aki azt vitatja, akár még ki is rúghatják.

"Ha a mesterséges intelligencia ezekből a forrásokból gyűjt információt, akkor amit ő valóságnak lát, az egy progresszív elfogultságú világ lesz."

A Biblia úgy ír Isten országáról, hogy igazság, békesség és Szent Szellemtől való öröm, azonban a próféciák szerint az utolsó nagy, úgynevezett antikrisztusi világbirodalmat ennek épp az ellenkezője, hazugság, háború és depresszió jellemzi majd.

Amint azt lelkészünk kifejtette, a valóság valódi értelmezésére, az igazság megismerésére egyedül az Ige és a Szent Szellem által van lehetőségünk, aki elvezet bennünket minden igazságra.

"Gyertyát nem azért gyújtanak, hogy véka alá rejtsék"

– idézi a Biblia szavait lelkészünk, amint rávilágít arra, hogy a gyertya fényére sem nappal,  hanem éppen éjszaka van szükség azért, hogy tájékozódni tudjunk a sötétben.

Műsorvezetőink Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének egy nemrég elhangzott prédikációjával kapcsolatban is kikérték szakemberünk véleményét, amelyben megemlítette, hogy a nagyhatalmak jelenlegi működése, és a globális átrendeződés miatt szerinte elkerülhetetlen egy nagyobb világháború. Hack ezzel kapcsolatban ugyan megerősítette, hogy ez a világkorszak a végéhez közeledik, de emlékeztette a hallgatókat arra, hogy ne a jelenlegi világban keressék az öröm forrását, hanem az örökkévalóságban, és bízzanak a Mennyei Atya gondviselésében.


Lelkészünk befejezésül azzal bátorította a keresztényeket, hogy ne féljenek, hanem készüljenek fel a változásokra, mert minden a javukra fog válni, ha a legnagyobb erőfeszítést Isten országának szeretetében gyakorolják, amely nem más, mint az Ő törvényeinek megtartása.

Legfrissebb