Ugrás a tartalomra

Gyermekvédelmi törvény: lefóliázta a Libri az érintett könyveket

Az írók felháborodtak a könyvesbolt hálózat döntésén.

A Libri nevű könyvesbolt hálózat egyik üzlete - MTVA/Róka László

Tavasszal a fogyasztóvédelmi hatóság több könyvesbolt hálózatot is pénzbírsággal sújtott, amiért nem megfelelő helyen árulták a jogszabály hatálya alá eső kiadványokat. A Libri a gyermekvédelmi törvény által lefóliázott könyveknek a gyermekvédelmi törvénynek kellett megfelelnie.


Rácz-Stefán író, aki homoszexuális karakterként maga is szerepel az általa írt könyvekben, egy Facebook bejegyzésben kritizálta a könyvesbolt döntését.

Míg Angliában a Waterstones könyvesbolt LMBTQ-könyv-kiemeléseket csinál a Pride örömére, addig a Libri fóliába csomagolja ezeket a könyveket”

- fejtette ki véleményét az író .

Az index beszámolói szerint a könyváruház által alkalmazott átlátszó fólia célja, hogy az érintett könyvekbe ne lehessen beleolvasni, a címlap és a hátoldal azonban továbbra is látható marad, amellyel a gyermekvédelmi törvény előírásainak szeretnének megfelelni.

Májusban a fogyasztóvédelmi hatóság a Libri és a Líra nevű könyvesbolt hálózatot is megbírságolta, amiért egy könyvet a gyermekvédelmi törvény ellenére az ifjúsági részlegen árultak.

A Libri hangsúlyozta, hogy az érintett könyvek továbbra sem kerülnek le az áruház kínálatából, csak a jogszabály által érintett könyvek kihelyezésének a módján változtattak.

Legfrissebb