Ugrás a tartalomra

Greta Thunberg a palesztinok mellé állt

Rövid időn belül eltávolította a bejegyzést.

Kép forrása: Greta Thunberg/X

A World Israel News beszámolói szerint a fiatal klímaaktivista az X-en közétett posztban állt ki a palesztinok mellett a Hamász nevű terrorszervezet által végrehajtott kegyetlen vérengzésről szót sem ejtve.

Greta Thunberg az X nevű közösségi platformon egy fotót tett közzé, melyben kijelentette:

"Mi szolidaritást vállalunk Palesztinával és Gázával. A világnak fel kell szólalnia, és azonnali tűzszünetet, igazságot és szabadságoz kell követelnie a palesztinok és minden érintett civil számára."

"Álljunk ki Gáza mellett."
"Klímaigazságosságot most!"
"Szabadítsátok fel Palesztinát"

– olvasható a klímaaktivista által közzétett képen szereplő táblák feliratain.

"Ez a zsidó Gázával van"

– tartja a kezében a feliratot az egyik lány, aki a képen szerepel.

Greta Thunberg a WIN állítása szerint nem ismerte el a Hamász mészárlásait, amelyek csecsemők meggyilkolásával, kínzásával, és nemi erőszakkal járt.

Izrael Állam hivatalos X oldala válaszolt Thunbergnek :

A Hamász nem fenntartható anyagokat használ rakétáihoz, amelyek ártatlan izraelieket MÉSZÁROLNAK le. A Hamász mészárlásainak áldozatai a te barátaid is lehettek volna.

– írták.

Thunberg később törölte a bejegyzését, mivel néhány sasszemű követő a háttérben észrevett egy plüss polipot, amely egyesek szerint egy antiszemita összeesküvés-elméletre való utalás volt.

Thunberg a poszt eltávolítása után megjegyezte:

"Tudomásomra jutott, hogy a korábbi posztomban látható plüss állatot egyesek az antiszemitizmus szimbólumaként értelmezhetik, amelynek én egyáltalán nem voltam tudatában."
"A képen látható játék egy olyan eszköz, amelyet az autisták gyakran használnak az érzelmeik közlésére. Természetesen ellenezzük a diszkrimináció minden formáját, és elítéljük az antiszemitizmust minden formában és alakban. Ez vitathatatlan, ezért töröltem az utolsó posztomat

– magyarázta.

Legfrissebb