Ugrás a tartalomra

Gal Gadot: a világ cserbenhagyta az október hetedikén elrabolt nőket

Szerinte ez egy vészhelyzet, amely határozott választ követel.

Gal Gadot, izraeli származású színésznő, a Wonder Woman sztárja. - Kép forrása: Axelle/Bauer-Griffin/Filmmagic

Az izraeli származású színésznő azonnali cselekvésre szólította fel az ENSZ-t. - számol be a mandiner.

Gal Gadot, a Wonder Woman filmek, a Halál a Níluson, illetve a Halálos Iramban filmek sztárja, korábban a Miss Izrael szépségverseny győztese, aki egyébként két évet szolgált az Izraeli Védelmi Erőknél, egy Instagram-poszttal jelentkezett a Hamász-Izrael háború kapcsán. 

"A világ cserbenhagyta az október 7-i nőket"

 – kezdte bejegyzését.

Rávilágított arra, hogy a nyugati társadalom elítéli a nemi erőszakot, a nők elleni erőszakot, hogy

 „nem hagyjuk, hogy a nőket áldozattá tegyék és elhallgattassák. Azt mondjuk, hogy hiszünk a nőknek. Hogy kiállunk a nők mellett. Hogy felszólalunk a nőkért.”
View this post on Instagram

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

„Október 7-én a világ szemtanúja volt annak, hogy a Hamász valós időben hajtotta végre erőszakos terveit. Az október 7-i támadást követő néhány órán belül felkerült az első vérfagyasztó videó Shani Loukról, amint büszke támadói meztelen testét végigparádézzák és meggyalázzák. 

A színésznő hangsúlyozta, hogy két hónappal később azonban a nők még mindig az erőszaktevők túszai, és a világ nem nevezte ezt a helyzetet annak, ami:

sürgős vészhelyzetnek, amely határozott választ követel.

„Nőként és a nők szövetségeseiként ez a mi feladatunk, hogy cselekedjünk. Arra kérem mindazokat, akik oly sokat tettek a nők jogaiért világszerte – az ENSZ-től az emberi jogi közösségig –, hogy csatlakozzanak ahhoz a követeléshez, hogy a Hamász azonnal engedjen szabadon minden egyes túszul ejtett nőt – nem a nemzetközi közvetítés következő fordulója után, nem egy újabb nap múlva. Ezek a nők nem élhetnek meg még egy pillanatot ebből a borzalomból.”

Legfrissebb