Ugrás a tartalomra

Friss jelentés: Több száz millió keresztény él üldöztetésben szerte a világon

Az USA-ban is egyre többen vannak kitéve az üldöztetésnek.

Kép forrása: Freepik/Jcomp

A keresztényüldözés világszerte tombol: egy új jelentés szerint világszerte 200-300 millió keresztényt ér valamilyen formában fenyegetve érzik magukat hitük miatt- számol be a CBN Faithwire.

Jeff King, az International Christian Concern (ICC) elnöke, a vallásszabadság és az üldöztetés egyik legavatottabb szakértője a világon, a CBN Digitalnak elmondta, hogy szervezete nemrégiben kiadott "Az év üldözöttjei 2023" című jelentése borús képet fest arról, amit a hívők tapasztalnak szerte a világon.

"Ebben a jelentésben feltárjuk az üldözők gonoszságait, hogy felébresszük a Nyugatot, és arra ösztönözzük a törvényhozókat, hogy lépjenek fel azok ellen, akik börtönbe zárják, kínozzák és meggyilkolják az embereket vallási meggyőződésük miatt"

-hangsúlyozza King a jelentés kapcsán.

A szakértő felhívta a figyelmet az üldöztetésben, vagy elnyomásban élő keresztények számára a világon, mely a friss jelentés szerint nagyjából 200-300 millióra tehető.

"Már több mint 20 éve foglalkozom ezzel, és ez több, mint az Egyesült Államokban élő keresztények száma"

– mondta.

A felmérés magában foglalja az enyhébb eseteket is, de kiterjed az egyház megtizedelésére tett kísérletekre is, amely a gyilkosságokat, merényleteket és kínzásokat jelenti.

Míg a világban tomboló üldözés egy része intenzív és halálos, King figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokban is ki vannak téve az emberek az üldöztetésnek.

"Látni a munkahelyi diszkriminációt, a közéletből való kizárást, az elhallgattatást, a kirúgásokat, és a bírósági ügyeket"

– mondta.

"Ezek a dolgok már üldöztetésnek számítanak."


És bár King azt mondta, hogy nem akar vészmadárkodni, figyelmeztetett, hogy "gyülekeznek a viharfelhők", és a jelenlegi amerikai dinamikát "üldözés fényének" nevezte.

"De az embereknek fel kell ébredniük, mert mi vagyunk a béka a fazékban"

– mondta.

"És ha ezt a tendenciát követjük, akkor tennünk kell valamit. Fel kell emelnünk a hangunkat. Kiabálnunk kell, amikor szabálytalanságot követnek el ellenünk."

Legfrissebb