Ugrás a tartalomra

Izrael: folytatódik a háború, 250 fiatal holttestét találták meg a Negev-sivatagban

Ezernél is több áldozata van a szombat óta zajló háborúnak.

Kép forrása: MICHAEL GILADI/FLASH90

A MTI beszámolói szerint Vasárnap este is folytatódtak a tűzharcok a Gázai övezet szomszédságában, a palesztinok rakétákat indítottak a Gázai övezetből Izrael területére, az Iszlám Dzsihád terrorszervezet is színre lépett. -írja a Hetek.


Míg Izraelben a reuters beszámolói szerint már több mint ezren veszítették életüket a Hamász nevű terrorszervezet által végrehajtott, és jelenleg is zajló vérfürdőben, addig a világ számos pontján a palesztinokat ünneplik.

New Yorkban így ünnepelték a több mint ezer izraeli és palesztin életét követelő támadást a Hamász rajongói a Times Square-en, de Angliában, Svédországban Kanadában, Törökországban is megjelentek a terroristákat éltető ünneplő csoportok a köztereken.

.

Mindeközben a terroristák számos izraeli családot szakítanak szét, civileket, nőket, és gyermekeket rabolnak el.
A Hetek beszámolói szerint a Zaka (önkéntes, áldozatokat rögzítő szervezet) szóvivője arról tájékoztatta az izraeli médiát, hogy eddig már több mint 250 holttestet gyűjtöttek össze arról a zenei fesztiválról, amelyet a Negev-sivatagban, nem messze a gázai határtól tartottak. A fiatalokkal a Hamász terroristái végeztek.

A határ menti Beeri és Kefar-Aza kibucban még mindig vannak halottak, ellátatlan sebesültek, és szombat reggel óta betonbunkerekbe zárkózottak, a hadsereg vasárnap délutánig nem tudta megtisztítani ezeket a falvakat az iszlamista behatolóktól. Seli Harus, a rendőrség szóvivője az eltűntek azonosításának ügyében türelmet kért.

Ziad al-Nakhala, az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet vezére pedig közölte: osztaga 30 izraeli túszt tart fogva, akiket a Hamász terrorakciója során ejtettek foglyul.


Legfrissebb