Ugrás a tartalomra

Financial Times: Bojkottálni kell a ciszjordániában előállított termékeket

Szerintük Washingtonnak keményebben kellene fellépnie ellenük.

forrás: neokohn 

Újabb izrael ellenes lépésre szólítja fel a Financial Times a nyugati hatalmakat.

A Financial Times szerkesztőségi cikkében felszólította az Egyesült Államokat és az európai országokat, hogy fenyegessék meg Izraelt a ciszjordániai telepeken előállított áruk importjának betiltásával, és tegyék világossá, hogy nem kezelik a ciszjordániai izraeli egységeket Izrael részeként — írja a The Jerusalem Post.

A FT cikke az után jelent meg, hogy izraeli telepesek támadásokat intéztek palesztin falvak ellen, miután palesztinok általi terrortámadások sorában számos izraeli halt meg.

A szerkesztőségi cikk nem említette az izraeliek elleni terrortámadásokat, csak annyit írt, hogy „palesztinok 16 izraelit öltek meg a területen”, miután felsorolta az elmúlt két év ciszjordániai palesztin áldozatait. Ezek mellett azt is hangsúlyozták, hogy amerikának és az európai országoknak is bojkottálni kéne a ciszjordániai területekről érkező termékeket. - számol be a neokohn.

"Tekintettel a történtek súlyosságára, Washingtonnak és az európai fővárosoknak – amelyek többnyire illegálisnak tartják az izraeli településeket és támogatják a kétállami megoldást – keményebben kellene fellépniük"

– írta a Financial Times szerkesztősége.

"Ez azt jelenti, hogy a településeken előállított áruk importjának betiltásával kell fenyegetni, és világossá tenni, hogy a megszállt területeken lévő izraeli egységeket nem kezelik Izrael részeként"

– tették hozzá.

Legfrissebb