Ugrás a tartalomra

Ficsak: a nagyböjt miatt ne tartsanak az iskolák farsangi ünnepeket

Kérték a döntéshozókat, hogy szabályozzák, mikor lehet farsangi mulatságot szervezni.

Photo by Chris Lawton / Unsplash

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) hamvazószerda alkalmából arra kéri a köznevelési intézmények vezetőit, hogy farsangi mulatságokat ne szervezzenek a nagyböjti időszakban.  - számolt be az Index.

Azt írták, egyesületükhöz több szülői bejelentés érkezett arról, hogy az óvodai-iskolai farsangi mulatságok időzítése sok esetben átnyúlik a nagyböjti időszakba, „amikor a vallásos keresztény családok tartózkodnak a hasonló mulatságoktól, és még a kevésbé vallásos emberekben is rossz érzést kelt, amikor farsangi mulatsággal szembesülnek a nagyböjti időszakban”.

Kiemelték: a farsangi időszak több hétig tart, így megvalósítható és fontos lenne, hogy a köznevelési intézmények a tanév tervezésekor erre is tekintettel legyenek. A Fiatal Családosok Klubja ennek érdekében arra kéri a döntéshozó politikusokat, illetve az oktatásirányítást, hogy mindezekre hívja fel az intézmények figyelmét, és

egyértelműen szabályozza, mikor lehet farsangi mulatságot szervezni.

„Az ünnepeink mélységét, valódi tartalmát, a kereszténység gazdag és éltető hagyományát úgy tudjuk továbbadni gyermekeinknek, ha mi magunk is komolyan vesszük azokat, és elfogadjuk, hogy mindennek megvan a maga ideje”

– írták a közleményben.

(Index)

Legfrissebb