Fiatal keresztény anyát vertek láncra hite miatt, megkínozták és elvették gyermekeit

Egy fiatal szudáni anyát otthonában láncra vertek, egy pszichiátriai kórházban áramütéseknek vetették alá, és elvették gyermekeit, mindezt azért, mert elhagyta az iszlámot Jézus Krisztusért - közölte egy helyi forrás.

Az Omdurmanban élő Awatif Abdalla Kaki, egy 27 éves, négygyermekes anya keresztény lett, miután egy rokona beszélt neki a Krisztusba vetett hit általi megváltásról - mondta a forrás, aki biztonsági okokból kért névtelenséget.

Néhány nappal azután, hogy elfogadta Krisztust a férje megpróbálta kényszeríteni, hogy megtagadja a hitét azzal, hogy leláncolta a lábát és szorosabbra húzta a láncokat - mondta a forrás. Azt állította, hogy a nő őrült, ezután erőszakkal egy pszichiátriai kórházba vitte, ahol akarata ellenére ismeretlen injekciót és áramütést kapott - mondta a forrás.

Abdalla lábai megsérültek a láncoktól, és férje elvitte a gyermekeiket a szüleihez, hogy vele éljenek - mondta a forrás. Négy gyermeke közül a legidősebb 8 éves.

"Továbbra is lelki gyötrelemben él"

- mondta a forrás, hozzátéve, hogy szülei és testvérei mind muszlimok, akik úgy vélik, hogy a nő mentális betegségben szenved, mert hisz Krisztusban.

"Féltem a biztonságát, és imádkozom, hogy menedéket kapjon az otthonán kívül, hogy megnyugodjon és növekedhessen az új hitében"

Abdalla nem kap segítséget semmilyen kereszténytől - mondta a forrás.

Az Open Doors 2023-as világfigyelő listáján, amely azokat az országokat sorolja fel, ahol a legnehezebb kereszténynek lenni, Szudán az előző évi 13. helyről a 10. helyre került, mivel a nem állami szereplők által elkövetett támadások folytatódtak, és a vallásszabadságra vonatkozó reformokat nemzeti szinten nem léptették életbe.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma 2019-ben törölte Szudánt a "vallásszabadság szisztematikus, folyamatos és kirívó megsértését" folytató vagy eltűrő, különös aggodalomra okot adó országok (CPC) listájáról, és megfigyelési listára emelte. A Külügyminisztérium 2020 decemberében törölte Szudánt a különleges megfigyelési listáról is.

(Christian Today)