Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa megbuktatására készül a konzervatív bíborosok egy csoportja?

Egy olasz bíboros szerint már kész is tervük.

XVI. Benedek pápa halála után a vatikáni bíborosok egy csoportja elhatározta, hogy nyomásgyakorlás útján megpróbálják rávenni Ferenc pápát a távozásra. Erről a katolikus egyház egyik olasz bíborosa beszélt, aki neve elhallgatását kérte - számolt be a Hetek.

Elmondása szerint a tervet több szakaszban és több irányból fogják végrehajtani, aminek egyetlen célja, hogy a vezetést

„olyan nyomás alá helyezzék, hogy Ferenc lemondásra kényszerüljön”.

Ugyanakkor a szervezkedő bíborosok egyelőre még kisebbségben vannak, így a névtelen forrás szerint több időre lesz szükségük ahhoz, hogy meggyengítsék Ferenc szekértáborát és megnyerjék ügyüknek a többi bíborost is.

A titokzatos terv részeként állítólag a pápa „doktrinális döntéseit” fogják célkeresztbe venni, amelyek a konzervatívabb beállítottságú katolikusok nemtetszését váltották ki – elég, ha a homoszexualitás, az abortusz vagy a válás kérdésére gondolunk –, de a pápa egyre romló egészségi állapotát is szeretnék szóvá tenni, ami idővel a tisztség betöltésére való alkalmasságát kérdőjelezheti meg.

A jelenleg 86 éves Ferencnek az elmúlt időben ugyanis több műtétje is volt, és több alkalommal kényszerült tolószékbe a nyilvános szereplései alkalmával. Mindennek tükrében komoly kihívásokkal kell szembenéznie a pápának, amennyiben továbbra is meg kívánja őrizni egyházfői pozícióját.

(Hetek)

🎙️

Legfrissebb