Ugrás a tartalomra

Feltartotta a mentőket egy orgiázó pap Lengyelországban

A helyszínen ugyanis rosszul lett egy férfi prostituált.

Kép forrása: Freepik 

Óriási botrányba keveredett egy katolikus pap Lengyelországban, aki nem volt hajlandó beengedni a mentőket a parókiára egy ájult férfihoz. Nem véletlen, hisz az épületben épp orgiát tartottak, a férfi pedig aki rosszul lett, történetesen egy prostituált volt.- írja a 444.hu


A dél-lengyelországi Dąbrowa Górnicza városának parókiájára először nem akarták beengedni a mentőket, majd a rendőrség közreműködésével végül sikeresen bejutottak a helyszínre, és ki tudták hozni az ájult férfit.

„Elnézést kérek mindazoktól, akiket érintett és elszomorított, vagy akár megbotránkoztatott a helyzet. Imádkozzunk a botrányos cselekedetet elkövető testvérünk megtéréséért”

- nyilatkozott az ügyben Grzegorz Kaszak, Sosniwiec egyházmegye lengyel püspöke.

Grzegorz Kaszak, Sosniwiec egyházmegye lengyel püspöke. - Kép: Dwa Kwadranse / Facebook

Mivel a törvény szerint bűncselekménynek minősül, ha valaki nem nyújt segítséget egy egészségügyi vészhelyzetben levő személynek, ezért a hatóságok eljárást indítottak az ügyben, amely akár három év szabadságvesztéssel is járhat.

A Notes from Poland beszámolói szerint katolikus kúria megerősítette, hogy hatósági behatolás történt a helyszínen, Tomasz Z. papot pedig az ügytisztázásáig minden feladata alól felmentették.

A Niedziella című katolikus magazin pedig egy közleményben jelentette be, hogy minden együttműködést felfüggeszt a pappal, aki eddig az egyházmegyei főszerkesztőjük volt.

A Dąbrowa Górnicza városában található bazilika, Lengyelország. - Kép forrása: wprost.plLegfrissebb