Ugrás a tartalomra

Felmérés: többszörösére nőtt a transznemű diákok száma a Kaliforniai Egyetemen

A nemrég bevezetett LMBTQ szabályok miatt.

Kép forrása: site.uci

A Kaliforniai Egyetem új közvélemény-kutatási adatai szerint az elmúlt négy évben megháromszorozódott a magukat transzneműnek és nem binárisnak valló diákok száma.


A januárban közzétett adatok szerint a nem binárisnak valló egyetemi hallgatók száma az UC kampuszokon 2019 és 2023 között több mint 2000 fővel nőtt.

2019 és 2023 között a nemi szempontból nem konform, nem bináris vagy transzneműként azonosító diákok aránya az elmúlt négy év alatt megháromszorozódott, 0,06 százalékról 1,9 százalékra nőtt.

Eközben a UC Berkeley jelentős növekedést jelentett a transznemű vagy nem bináris diákok körében (2019-ben 0,2 százalék, 2023-ban 1,8 százalék).

A Fox News szerint az egyetem LMBTQ Advancement and Equity igazgatója, Em Huang kifejtette, hogy az iskola azért vált vonzóvá a transznemű és nem bináris diákok számára, mert a nemrég bevezetett, új szabályok szerint a tanulók minden hivatalos dokumentumban az általuk választott nevet és nemi identitást használhatják.

A 2022-es U.S. Transgender Survey Early Insights 2022-es jelentéséből kiderült, hogy a válaszadók 94 százaléka élete egy részében a biológiai nemétől eltérő neműként azonosította magát.

A jelentés arra is kitért, hogy a munkanélküliségi ráta a megkérdezettek körében közel ötszöröse volt az amerikai országos átlagnak (-18 százalék).

(Christian Headlines)

Legfrissebb