Ugrás a tartalomra

Felmérés: Bűncselekmény a nem megfelelő névmás használata?

1500 amerikai mondta el véleményét a névmások használatáról.

Photo by Alexander Grey / Unsplash

Egy felmérés szerint az ezredfordulósok közel fele véli úgy, hogy bűncselekménynek kellene minősíteni, ha valaki a "nem megfelelő névmást használva" utal egy személyre.


A Redfield and Wilson Strategies által a Newsweek megbízásából július 6-án végzett felmérés szerint az ezredfordulós (25-34 év közötti) válaszadók 44 százaléka gondolja úgy, hogy "bűncselekménynek kellene lennie ha valakire a nem általa választott névmással utalnak", míg 31 százalékuk nem ért egyet ezzel.

A 35-44 évesek 38 százaléka szintén úgy gondolja, hogy a illegálisnak kellene minősíteni a nem megfelelő névmás használatot, szemben ugyanezen korosztály 35 százalékával, akik nem értenek ezzel egyet. - írja a Faithwire.

Az összes amerikai közül a felmérés alapján csak az emberek 19 százaléka igen, míg 65 százalékuk nem ért egyet, a Z generáció (18-24 éves) tagjai közül 33 százalék igen, 48 százalék pedig nem véli bűncselekménynek a nem megfelelő névmás használatát.

Az 1500 megkérdezett személy 37 százaléka szólítaná női nemi névmással azokat a férfiakat, akik ezt szeretnék, míg 17 százalékuk kitartana a illető anatómiai felépítésének megfelelp névmás használata mellett.

Ez a kérdés egyre nagyobb kulturális súrlódásokat okoz az Egyesült Államokban és máshol is. A Faithwire beszámolói szerint már arra is volt példa, hogy középiskolásokat nem megfelelő névmás használata miatt felfüggesztettek, és egy úgynevezett helyreállító igazságszolgáltatás tréningre köteleztek. A tavaly történt esetre a diákok szülei hívták fel a figyelmet még a hónap elején.

Legfrissebb