0279 Ugrás a tartalomra

Felmérés: a Z generációnak fontosabb a nők abortuszhoz való hozzáférése, mint a babák megmentése

Egy ifjúsági pro-life szervezet azonban azzal érvel, hogy a felmérés nem tükrözi pontosan a fiatalabb szavazók abortuszról alkotott nézeteit.

Photo by Liane Metzler / Unsplash

A Z generáció szavazói jobban aggódnak a "nők reproduktív jogainak fenntartása" miatt, mint amennyire fontos számukra az abortuszok számának csökkentése - derült ki egy friss felmérésből.

Egy ifjúsági pro-life szervezet azonban azzal érvel, hogy a felmérés nem tükrözi pontosan a fiatalabb szavazók abortuszról alkotott nézeteit.

A Walton Family Foundation felmérése kimutatta, hogy a Z generációs szavazók 76 százaléka szerint az abortuszhoz való hozzáférés "nagyon fontos" vagy legalábbis "valamennyire fontos", az előbbit 60 százalék, az utóbbit 16 százalék mondta.

A Z generációs szavazók tíz százaléka mondta, hogy a kérdés "nem nagyon fontos" vagy "egyáltalán nem fontos", az előbbit 4 százalék, az utóbbit 5 százalék vallotta.

Ehhez képest a 26 éves és idősebb felnőttek 69 százaléka mondta azt, hogy "a nők reproduktív jogainak fenntartása" "nagyon fontos" vagy legalábbis "valamennyire fontos". A résztvevők 49 százaléka szerint a kérdés "nagyon fontos", 20 százalékuk szerint "valamennyire fontos". További 6 százalék szerint az abortuszhoz való hozzáférés "nem nagyon fontos", míg 10% szerint "egyáltalán nem fontos".

A felmérés azt is megállapította, hogy a 26 éves és idősebb felnőtt szavazók 46 százalékának fontos az abortuszok számának csökkentése, szemben a Z generációs szavazók 33 százalékával.

A tanulmány szerzői 3227 15-25 éves és 1036 26 éves vagy annál idősebb felnőttet kérdeztek meg. A Z generációs szavazók körében végzett felmérés hibahatára 1,7 százalék, míg a 26 éves vagy idősebb felnőttek körében végzett felmérés hibahatára 3 százalék volt.

Kristi Hamrick, a Students for Life Action alelnöke a YouGov és Vinea Research 2023. januári, az életvédő szervezettel együttműködésben végzett felmérését idézte, amely az életvédő vezető állítása szerint a fiatalabb szavazók "abortuszról alkotott tényleges nézeteit" mutatja.

Az életpárti vezető szerint a legtöbb közvélemény-kutatással az a probléma, hogy a felmérést végzők gyakran elmulasztják a nyomon követő kérdéseket feltenni, a fogalmakat meghatározni vagy a politikát megmagyarázni.

"De ha mélyebbre merülünk, egy őszinte értékelés azt találja, hogy ennek a generációnak valódi aggodalmai vannak azzal kapcsolatban, hogyan kezelik az abortuszt Amerikában"

- mondta Hamrick.

(Christian Post)

Legfrissebb