Ugrás a tartalomra

Felmérés: a tinédzserek többsége pozitívan gondolkodik Jézusról

Photo by Timothy Eberly / Unsplash

Jézus egy pozitív személy a tinédzserek többségének szemében egy nagyszabású új tanulmány szerint, amely a korosztályt vizsgálta szerte a világon - írta meg a Christian Today.

A Barna Csoport felmérésében közel 25 ezer 13-17 éves tinédzser vett részt, különböző vallási csoportokra és 26 országra kiterjedően.

A tinédzserek körülbelül fele (49%) "szeretőnek" és reményt nyújtónak jellemezte Jézust, míg ötből kettő (43%) mondta, hogy törődik az emberekkel. Több mint egyharmada azt mondta, hogy megbízható (39%) és nagylelkű (37%).

Közel fele (47%) úgy gondolja, hogy keresztre feszítették, egyharmaduk pedig úgy véli, hogy újra feltámadt, bár ez az arány 15 százalékra esett vissza a másik vallású tinédzserek körében, és csak 13 százalékra a hitetlenek körében.

Arra a kérdésre, hogy mi jellemzi legjobban Jézus kilétét, a tizenévesek legnagyobb része (31%) azt mondta, hogy „Isten emberi alakban”.

Arra a kérdésre, hogy Jézus melyik bibliai jellemzője volt a legfontosabb számukra, a tinédzserek leginkább a „megbocsátást” (39%) választották válaszul. Arra a kérdésre, hogy Jézus melyik leírása volt a legfontosabb számukra, a leggyakoribb válasz (36%) az volt, hogy „Jézus Isten emberi alakban, aki azért jött, hogy megbocsássa bűneinket”.

Csak a tinédzserek 6 százaléka mondta azt, hogy Jézus „nem releváns”.

"Ritka, hogy a tizenévesek rosszat gondolnak Jézusról. Jézusról az a benyomás, hogy megbízható, nagylelkű és bölcs"

- mondta Barna.

Jézus pozitív megítélése ellenére a tinédzsereknek mindössze negyede (24%) gondolja úgy, hogy valóban megváltoztatja a mai világot, és kevesebb mint negyedük (23%) hiszi el, hogy személyes kapcsolatot létesíthet vele.

A tanulmányt az Alpha, a Biblica és a World Vision együttműködésével végezték, a Christian Vision, a Bible Study Fellowship, a Christ In Youth és a Association of Christian Schools International támogatásával.

A felmérés válaszadói az Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Brazíliából, Kolumbiából, Hondurasból, az Egyesült Királyságból, Írországból, Spanyolországból, Németországból, Franciaországból, Hollandiából, Lengyelországból, Oroszországból, Ausztráliából, Új-Zélandról, Indonéziából, Dél-Koreából, Malajziából,  Tajvanból, Indiából, a Fülöp-szigetekről, Egyiptomból, Kenyából, Nigériából és Dél-Afrikából érkeztek.

(Christian Today)

Legfrissebb