0279 Ugrás a tartalomra

Päivi Räsanent felmentették a vádak alól

Már négy éve tartott az ellene indított nyomozás.

Päivi Räsanen - finn képviselő, volt finn belügyminiszter - kép forrása: Alliance Defending Freedom

Kedd reggel ítéletet hozott a finn fellebbviteli bíróság, amely szintén felmentette Päivi Räsänen finn képviselőt az ellene felhozott vádak alól. - számol be a Hetek.

A volt finn belügyminisztert kisebbség elleni gyűlöletkeltéssel, uszítással vádolták meg, miután egy kiadványban és egy Twitter-bejegyzésben Pál apostol szavait idézve állt ki a természetes házasság mellett. 

A több mint négy éve tartó pereskedés során Räsänent először a kerületi bíróság mentette fel a vádak alól, az állami ügyész viszont fellebbezett a döntés ellen. Ezért az ügy a finn fellebbviteli bíróságra került, ahol szintén Räsanen javára döntöttek, és felmentették minden vád alól.

A Hetek beszámolói szerint a volt belügyminiszter hangsúlyozta, hogy első sorban Istennek hálás, amiért a bíróság ilyen döntést hozott, és elmondta, hogy ő maga is erre az ítéletre számított, mivel fel sem merült benne, hogy bármilyen törvénybe ütközőt tett volna az írásaival és kijelentéseivel. Hangsúlyozta, alapvető joga mindenkinek egy demokratikus államban, hogy kifejezze a véleményét - és ezt a jogot a bíróságnak védelmeznie kell. 

Legfrissebb