Ugrás a tartalomra

Felkavaró: újabb videó bizonyítja a Hamász kegyetlenségét

Súlyosan megsérült, vérző embereket tuszkoltak fel egy terepjáróra.

Pillanatkép a nyilvánosságra hozott felvételekből. - Kép forrása: X

Az újonnan nyilvánosságra hozott felvételeken látható, amint a terroristák gránátokat dobnak az óvóhelyre, ahol a három túsz rejtőzködött, majd felkényszerítik őket egy terepjáróra.

Hersh Goldberg-Polint, Or Levyt és Eliya Cohent október 7-én rabolták el a Hamász terroristái, a felvételeken ők láthatóak, amint sértülten, vérző testtel betuszkolják őket egy terepjáró platójára, majd erőszakkal Gázába viszik őket.

A terrorcsoport Goldberg-Polint, Levyt és Cohent egy terepszállásról rabolta el ahol megpróbáltak elrejtőzni, miután a Hamász terroristái betörtek a Nova zenei fesztiválra az október 7-i dél-izraeli támadás során, és több mint 1200 embert, többségében civileket öltek meg, és több mint 240 embert raboltak el.

A zenei fesztiválon a terroristák mintegy 300 emberrel végeztek, 40 embert pedig túszul ejtettek, és nőket erőszakoltak meg.

Az áldozatok családjai és a Túszok Fóruma felszólította az izraeli kormányt, hogy hozza haza a túszokat.

"Hersh-t, Eliya-t és Or-t élve rabolták el, ezért vissza kell térniük, még ma."

- mondták.

A felvételek első jeleneteiben látható, amint a Hamász terroristái gránátokat dobálnak az óvóhelyre, ahol a három túsz próbált meg elrejtőzni. A videó másik részében Golder-Polin látható, amint feltuszkolják a terepjáróra, akiből szó szerint ömlött a vér a, mivel egy lövés, vagy egy robbanás leszakította a karját.

A terroristák fegyvert viseltek és azt kiabálták, hogy "Allahu akbar", miközben a járművel Gázába hajtottak.

A videó nyilvánosságra hozatalára válaszul Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn közleményt adott ki, amelyben megígérte, hogy a Hamász által foglyul ejtett áldozatok hazatérnek.

"A Hersh, Or és Eliya elrablásáról készült sokkoló videó mindannyiunk szívét megrendíti, és újból hangsúlyozza az ellenség brutalitását, akinek a megsemmisítésére esküdtünk fel"

- jelentette ki Netanjahu.

"Addig nem vetünk véget a háborúnak, amíg mind a 120 szerettünk haza nem tér".

A hétfőn közzétett felvételeken a videó első felében látható, amint a Hamász terroristái gránátokat dobálnak egy óvóhelyre, ahol mintegy 30 ember rejtőzött el a támadás kezdete után.

Goldberg-Polin és barátja, Aner Shapira október 7-én a kora reggeli órákban futott az óvóhelyre, hogy elmeneküljön a rakéták elől. Shapirát végül megölte az egyik gránát, amelyet a terroristák az óvóhelyre dobtak, ahol Cohen is elbújt barátnőjével, Ziv Abuddal.

Cohen és Abud a rokonaik holtteste alá bújtak, akik szintén az óvóhelyen próbáltak menedéket keresni a terroristák elől. A pár egymás kezét fogta, amikor Abud hirtelen arra lett figyelmes, hogy Cohent valaki elrántotta tőle. Látta, ahogyan a férfit felültették a terepjáróra, és elhajtottak vele.

A harmadik túsz, Levy, szintén az óvóhelyen rejtőzött el feleségével, Eynavval, akit a terroristák megöltek, míg Levyt túszként elrabolták, és Gázába vitték.

(CP)

Legfrissebb