Ugrás a tartalomra

Ezért járőröznek kínai rendőrök Budapest utcáin - Kusai Sándor

A Világnézet legfrissebb adásában Kusai Sándor beszélt a magyar-kínai kapcsolatokról.

Kusai Sándor

A Hit Rádió Világnézet című műsorának legfrissebb adásában Kusai Sándor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem címzetes egyetemi docense és Kína szakértő beszélt a kínai-magyar diplomáciai és gazdasági kapcsolatok jelenlegi állapotáról.

Kínai-magyar kapcsolatok:
Kusai Sándor elmondta, hogy a magyar kormány konzekvens politikája a nemzetközi összeköttetések diverzifikálására irányul, amiben Kína kiemelt szerepet kap. A jó politikai kapcsolatok alapvetőek a sikeres gazdasági együttműködéshez.

"Tehát ne csak egy irányba legyenek vektoraink, csápjaink, hanem minél több irányba."

- mondta Kusai Sándor.

Kínai befolyás és turizmus:
A kínai-magyar turizmus és gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében Kína korlátozott vízummentességet adott a magyar turistáknak. Ez az intézkedés a kétoldalú kapcsolatok mélyítését szolgálja.

Kínai rendőrök Magyarországon:
A beszélgetés során Kusai a kínai rendőrök magyarországi jelenlétéről is ejtett néhány szót amely elmondása szerint a nagy kínai közösség biztonságának megőrzésével kapcsolatos.

"Én szerintem itt nagyjából arról van szó, hogy mint tudjuk Magyarországon egy elég nagy kínai közösség él."

- emelte ki Kusai Sándor.

Kínai gazdasági és politikai változások:
A szakértő továbbá a kínai gazdaságpolitikai változásokról, a technológiai fejlődésre való összpontosításról is beszélt.

"Ez arról szól, hogy föl kell Kínában gyorsítani az új iparágak, a technológiailag vezérelt új ágazatok és új vállalatok, illetve új technológiák felfejlesztését."

- fejtette ki Kusai Sándor.

Legfrissebb