Évről évre növekszik a keresztényellenes bűncselekmények száma az Egyesült Államokban

Az elmúlt öt évben legalább 420 egyházak ellen elkövetett ellenséges cselekmény történt az Egyesült Államokban, míg 2022 januárja és szeptembere között 57 ilyen ellenséges cselekmény az abortuszhoz kapcsolódott - derül ki egy elemzésből.

A washingtoni székhelyű, keresztény-konzervatív aktivista szervezet, a Family Research Council új jelentése a 2018 januárja és 2022 szeptembere között nyilvánosan elérhető adatokat elemezve dokumentálja az egyes egyház ellen irányuló ellenséges cselekményeket 45 amerikai államban.

Ezek a cselekmények magukban foglalják a vandalizmust, a gyújtogatásokat, a fegyveres incidenseket és a bombafenyegetéseket is.

A jelentés megállapítja, hogy az ilyen támadások súlyossága és gyakorisága potenciálisan megfélemlítheti a keresztény közösségeket.

"Bőséges okunk van aggódni a kereszténységgel szembeni növekvő ellenséges magatartás miatt, amelyet egy olyan nyugati kultúra tanúsít, amely egyre inkább elutasítja a zsidó-keresztény értékeket"

- olvasható a jelentésben, amelyet Arielle Del Turco, az FRC Vallásszabadság Központjának igazgatóhelyettese írt.

A jelentés szerint 2018-ban 50 ellenséges incidens történt az egyházak ellen. 2019-ben ez a szám 83-ra emelkedett, majd 2020-ban 54-re csökkent, valószínűleg a kormányzati korlátozások és a COVID-19 világjárvány csúcspontján a mozgás általános csökkenése miatt.

2021-ben 96, 2022 januárja és szeptembere között pedig 137 egyházak elleni ellenséges incidens történt.


Amikor május 2-án kiszivárgott az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának az abortuszhoz való föderális jogot megsemmisítő döntéstervezete, megugrott a vandalizmus és az abortuszpárti üzeneteket tartalmazó graffiti incidensek száma a gyülekezeti házakon, és a tüntetők megzavarták az istentiszteleteket.

Ez a tendencia a Dobbs-döntés kihirdetése és a Roe kontra Wade június 24-i megsemmisítése óta folytatódott. A jelentés szerint 2022 januárja és 2022 szeptembere között legalább 57 incidens kapcsolódott közvetlenül abortuszpárti tüntetésekhez vagy tartalmazott abortuszpárti üzeneteket.

Mint kiemelték: 2019 és 2021 között csak öt incidens volt abortuszhoz kapcsolódó.

(Christian Today)