Ugrás a tartalomra

Gyomorforgató: évekig bántalmazott kiskorúakat egy magyar karateedző

A férfi egyik szomszédja is nyilatkozott az ügyben.

Kép forrása: Freepik

Kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást folytatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya F. Márton világbajnok magyar sportoktató ellen. A rendőrök lezárták a nyomozást- számol be az index.

A nyomozás adatai szerint egyik áldozata, az akkor 15 éves fiú 2015-től 2018. novemberig kisebb-nagyobb megszakításokkal hetente két alkalommal sport és gyógyítási céllal járt az akkor 43 éves, harcművészeti iskolát vezető férfihoz. F. Márton a masszázsok alkalmával a sértett bizalmába férkőzött, és szexuális cselekményt végzett vele. A gyermek szülei erről nem tudtak – írja a police.hu

"F. MÁRTON 2016-BAN EGY AKKOR 16 ÉVES FIÚVAL IS PÁRKAPCSOLATOT LÉTESÍTETT, ÖSSZEKÖLTÖZTEK, ÉS KÉT ÉVIG EGYÜTT ÉLTEK"

- állapították meg a nyomozók. A rendőrök vádemelési javaslattal megküldték az iratokat az ügyészségnek.

F. Mártonnak azonban az index beszámolói szerint nem csak egyetlen áldozata volt, a sportoktató egyik szomszédja is beszámolt a történtekről.

"Már a botrány kirobbanása előtt tudta itt mindenki, miféle ember. Egy ismerősöm kamasz fiainál is bepróbálkozott, azóta nem is járnak hozzá. Mióta belemenekült egy egyházba, azt hiszi, bűnbocsánatot nyert. Két éve a felnőttkorú fiával lakik"

- mondta.

A gyermek 2015 óta járt a eleinte heti két alkalommal masszázsra, kétszer pedig edzésre a férfihoz, aki ezen alkalmak során szexuális kapcsolatba is került a fiúval. A fiú négy éven keresztül többször is jelezte édesanyjának a történteket, akit a sportedző érzelmileg is manipulált, és megkörnyékezett, majd állítólag a gyülekezeten keresztül ki is szakított a családjából.

Az akkoriban súlyos betegségben szenvedő édesapja csak annyit vett észre, hogy a fia zárkózottabb lett, és hiába kérdezte, nem mert megnyílni előtte. 2021-ben azonban végül kiderült, mi történik vele, amelynek következtében már másnap feljelentést tettek az elkövető ellen.

Mikor az édesapa ezután személyesen is felkereste az edzőt, F. Márton életveszélyesen megfenyegette őt.

Belegondolni is borzalmas, de szexrabszolgának tartotta a fiamat a gátlástalan karateedzője [a Magyar Karate Szövetség szerint F. Márton nem tagja a karateszövetségnek]. Nagyon megviselte ez az egész, pszichésen nincs jól, egy életre szóló traumát szenvedett el. Hamarosan kríziskezelő pszichológus is fog neki segíteni. A barátnője és én is támogatjuk mindenben

–nyilatkozta a fiú édesapja. 

Legfrissebb