Ugrás a tartalomra

Eutanáziát javasol Kanada az öngyilkossági gondolatokra?

Nem ilyen jellegű segítségre gondolt a kórházat felkereső kanadai nő.

Kép forrása: Freepik/Drazen Zigic

Pszichiátriai segítség miatt kereste fel a kórházat egy kanadai nő, de ő maga is meglepődött a szakemberek által javasolt "megoldáson". - írja a CBN News.

Öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai miatt kereste fel egy kanadai nő a vancouveri kórházat, azonban állítása szerint a személyzet egyik tagja az eutanáziát ajánlotta mint lehetséges opció a mentális problémák okozta gyötrelmek orvoslására, ahelyett hogy felajánlotta volna neki a szükséges orvosi segítséget.

Kathrin Mentler, a The Christian Institute-nak adott beszámolóiban elmondta, hogy azért kereste fel júniusban a Vancouver General Kórházat, mert fel akarta számolni a gyógyszer túladagolással kapcsolatos öngyilkossági gondolatait.

"Aznap szerettem volna biztonságban lenni. Arra gondoltam, hogy megpróbálok bekerülni a kórházba, mert válságban voltam."

A 37 éves nőnek a vizsgálat során azt mondták, hogy nincsenek ágyak, és hosszú a várakozási lista, ha ambuláns betegként pszichiáterhez szeretne fordulni.

Mentler ezután tehetetlennek érezte magát, mikor feltették neki a kérdést:

"Gondolt már a MAID-ra?"

- emlékezett vissza az ott dolgozó szavaira Mentler, akinek ezt követően elmesélték egy másik ember esetét, aki szintén mentális problémákkal küzdött, de a MAID-nek köszönhetően „megkönnyebült”.

"Azt éreztem, hogy annyira értéktelen az életem, hogy az asszisztált öngyilkosság megoldaná ezt a problémát"

- részletezte Mentler.

A Vancouver Coastal Health, a kórházat működtető egészségügyi vállalat nem csak megerősítette, hogy a beszélgetés megtörtént, de azt is elmondta, hogy a MAID témáját azért vetették fel, hogy felmérjék Mentler öngyilkossági kockázatát - számolt be az outlet.

"Az ilyen jellegű betegvizsgálatok során a klinikusok gyakran tesznek fel nehéz kérdéseket, hogy meghatározzák a megfelelő ellátást

- áll az egészségügyi hatóság közleményében.

Az eutanáziát az asszisztált öngyilkossággal együtt 2016-ban engedélyezték először Kanadában.

A törvényt eredetileg a végstádiumban lévő betegségben szenvedő kanadai állampolgárok számára tették elérhetővé, azonban a kormány honlapja szerint erre nincs szükség ahhoz, hogy valaki jogosulttá váljon az eutanáziára.

2024. március 17. után a kormány az olyan betegségben szenvedők számára is engedélyezi az eutanázát, akiknek egyetlen alapbetegségük a mentális zavar.

Mentlernek a kanadai kórházban történt események után sikerült kapcsolatba lépnie egy orvosi céggel, akiktől támogatást, és egyéb segítséget is kapott, melynek köszönhetően szeptembertől igénybe tudja venni egy pszichiáter segítségét.

Legfrissebb