Ugrás a tartalomra

Eltávolítanák az Istenre tett utalásokat a cserkészdalokból az Egyesült Királyságban

Így tennék a közösséget "mindenki számára befogadóvá".

Photo by Kevin Erdvig / Unsplash

A "Girl Guides" eltávolítja Istent a tábori dalokból. Az Istenre és a vallásra való utalásokat tartalmazó klasszikus tábortűz-dalokat nem fogják többé használni a cserkészcsapatok - jelentette be a szervezet.

Az új irányelvek szerint a vezetők megváltoztathatják bármely dal szövegét, hogy elhagyják a vallási és rasszista utalásokat, amelyek miatt a lányok nem érezhetik magukat szívesen látottnak. Egy mostanra törölt blogban a szervezet példákat hozott fel arra, hogy a csoportok hogyan tehetik a dalokat "mindenki számára befogadóvá".

Egy csoport például úgy módosította a Brownie Bells című találkozózáró és táborzáró dal szövegét, hogy ne használja az "Úr" és az "Isten" szavakat.

Az eredeti változatban ez állt: "Ó Urunk, Istenünk, gyermekeid hívnak, Adj nekünk békét, és áldj meg mindannyiunkat. Jó éjt; Jó éjt"

A rasszizmusra vagy a gyarmati múltra való utalásokat is eltávolították a dalokból. A blog példaként említette Emma csoportvezető esetét, aki abbahagyta néhány dal, például a Land Of The Silver Birch című kanadai népdal és a Five Little Monkeys című gyermekdal éneklését "gyarmati és rasszista történelmük miatt".

A döntés kérdéseket vetett fel a keresztények körében, akik szerint a szervezet megpróbálja eltörölni keresztény örökségét.

"A cserkészlányoknak és a cserkészeknek emlékezniük kellene arra, hogy alapítóikat, Robert Baden-Powellt és nővérét, Agnest a hitük motiválta"

- mondta Ciaran Kelly, a Keresztény Intézet munkatársa a Mail on Sunday-nak.

(Premier Christian News)

Legfrissebb