Ugrás a tartalomra

"Elszállt repülőhasználat" - A demokrata harcos Taylor Swift a legkörnyezetszennyezőbb celeb

A Yard fenntarthatóság-vezérelt digitális marketing ügynökség jelentése szerint Taylor Swift énekes és dalszerző az első számú magánrepülőgép-szennyező a hírességek körében.

Annak ellenére, hogy demokrata aktivista, aki szabadidejében másoknak is tartott előadásokat az éghajlatváltozásról, Swift 2022 első 200 napjában 170-szer repült, és 8293,54 tonna szén-dioxidot bocsátott ki a jelentésben.

"Tekintettel arra, hogy jelenleg nem turnézik, ez óriási összeg. Taylor átlagos repülési ideje 80 perc, átlagosan 139,36 mérföld repülésenként"

- számoltak be a Yard kutatói.

Ez év eleje óta a Taylor Swift magánrepülőgép-használata annyit tesz ki, mint amennyit 1184 hétköznapi ember bocsátana ki egy év alatt.


Taylor Swift rendszeresen nyilatkozik meg politikailag túlfűtött kérdésekben, egy keresztényeket fogatlan, gyűlölködő szörnyetegekként ábrázoló zenei videót is kiadott korábban az LGBTQ-elfogadás szellemében, de előszeretettel kampányol a környezetvédelem mellett is, ezért a jelentés nyilvánosságra hozatalát követően súlyos bírálat érte világszerte, sokan azzal vádolva a közösségi médián az énekest, hogy pont ő nem tartja meg azokat az alapelveket, amik mellett rendszeresen leteszi a voksát a nyilvánosság előtt. Az internet hamar meg is mémesítette az énekes túlzott repülőhasználatát.

Taylor Swift képviselője a The Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatában megvédte a sztárt, arra hivatkozva, hogy "Taylor repülőgépét rendszeresen kölcsönadják más személyeknek".

A Yard „A legrosszabb magánrepülőgépek szén-dioxid-kibocsátásával rendelkező celebek” listáját a következő hírességek vezetik:

A 45 éves Floyd Mayweather idén 177 magánrepülőgépes járattal állt a Swift mögött, és 7076,8 tonna szén-dioxidot bocsátott ki. A jelentés szerint Mayweather legrövidebb repülőútja egy 10 perces Las Vegas-i utazás volt.

Az 52 éves Jay-Z énekes a harmadik helyen végzett a listán 136 magánrepülőgép járatával, és 6981,3 tonna szén-dioxidot bocsátott ki. A jelentés szerint legrövidebb útja egy 29 perces repülés volt Észak-Karolinából Ohióba.

A 46 éves Alex Rodriguez a negyedik helyen áll a listán 106 magánrepülőgép úttal, amelyek 5342,7 tonna szén-dioxidot bocsátottak ki.

(The Post Millenial)

Legfrissebb