Ugrás a tartalomra

Első alkalommal állhat a bíróság elé egy robotügyvéd

Egy gyorshajtási ügyben.

A DoNotPay által kifejlesztett mesterséges intelligencia várhatóan idén februárban ad majd tanácsot egy vádlottnak a bíróságon és ez valószínűleg az első olyan ügy lesz, amelyben mesterséges intelligencia érvel.

Az AI egy fülhallgatón keresztül ad majd jogi tanácsokat egy gyorshajtási bírság miatt bíróság elé állított vádlottnak. A DoNotPay vezérigazgatója, Joshua Browder ígéretet tett arra, hogy megtéríti a vádlottnak az esetlegesen felmerülő bírságokat, ha az ügyet elveszíti.

Browder eredetileg 2015-ben indította el a céget, amely egy olyan chatbot, amely jogi tanácsadást nyújt a bírsággal vagy késedelmi díjjal szembesülő embereknek.

Browder elmondta, hogy vannak felelősségi kockázatok, és hogy az AI-t az esetjogra képzi ki, és biztosítják, hogy tisztességes maradjon.

"A DoNotPay alkalmazás a világ első robotügyvédjének otthona. Harcolj a vállalatok ellen, győzd le a bürokráciát és perelj be bárkit egy gombnyomással"

-mondta.


"Megpróbáljuk minimalizálni a jogi felelősségünket, és nem jó, ha valóban kiforgatja a tényeket és túlságosan manipulatív"

- mondta Browder.

Az alkalmazás szoftverét úgy hangolták át, hogy ahelyett, hogy automatikusan reagálna mindenre, amit hall, meghallgatja és elemzi az érveket, mielőtt tanácsot generálna.

Browder elmondta, hogy azt szeretné, ha alkalmazása végül teljesen kiváltaná az ügyvédek egy részét, hogy a felhasználók pénzt takarítsanak meg.

"Az egész a nyelvezetről szól, és ez az, amiért az ügyvédek óránként több száz vagy ezer dollárt kérnek"

- mondta.

Browder a Stanford Egyetemen folytatott tanulmányai során fogalmazta meg a cég ötletét. Elmondása szerint sok parkolócédulát halmozott fel, amelyeket anyagilag nem tudott kifizetni, így "szakértője" lett a jogi kiskapuk megtalálásának.

(Jerusalem Post)

Legfrissebb