Ugrás a tartalomra

"Először hadd adjak hálát Istennek" - kamerák előtt sem szégyelli hitét a Boston Celtics edzője

Messze nem az első alkalom, hogy a baseball csapat edzője nyíltan megvallotta hitét.

Joe Mazzulla, a Boston Celtics nevű baseball csapat vezetőedzője a hétfői NBA-döntő megnyerése után ismét megmutatta, hogy keresztény szemlélet szerint irányítja a csapatát.

Mazzulla edzői pályafutása során mindig is nyíltan hirdette hitét a kosárlabda tudásával együtt.

A Celtics 106-88 arányban győzött a Dallas Mavericks csapata ellen, így négy győzelmet arattak az öt meccses döntő során, amely többek között Mazulla-nak is köszönhető. Miközben csapata ünnepelt, az edző felfedte, hogy a meccsen viselt póló alatt egy olyan pólót viselt, amelyen a következő felirat állt:

"Először hadd adjak hálát Istennek"

Ez messze nem az első alkalom, hogy Mazzulla nyíltan megvallotta hitét.

Múlt héten elárulta, hogy ha a Celtics megnyeri a bajnokságot, akkor csapatával a Szentföldre látogatna.

"Ha idén megnyerjük a bajnokságot, elrepülünk Jeruzsálembe, és végigjárjuk az utat Jerikótól Jeruzsálemig."

– mondta Mazzulla az NBC Sports Boston csatornának.

"Tavaly elmentünk, és megálltunk a Kidron-völgy hegyoldalán, és láthattunk egy utat a hegyek között... és akkoriban Jézus csak ezen a völgyön keresztül juthatott el Jerikóból Jeruzsálembe. Akkor azt mondtam: 'Ezt végig kell járnunk'."
"A legtöbb ember Disneylandbe megy vagy valami hasonló helyre, de szerintem a Szentföld a legfontosabb hely, ahová vissza kell térni és újra középpontba helyezni magunkat."

– hangsúlyozta, továbbá beszámolt arról, hogy ő hogyan éli meg hitét a hétköznapokban, amelyre egy sajtótájékoztatón is kitért.

Amikor egy újságíró azt kérdezte, van-e véleménye arról, hogy két fekete vezetőedző találkozik a döntőben, nem akart ezzel a faji alapú kérdéssel foglalkozni, és inkább azt válaszolta:

"Kíváncsi vagyok, hány edző keresztény közülünk."

(Breitbart)

Legfrissebb