Ugrás a tartalomra

Ellenségnek titulálta a keresztényeket egy LMBTQ szervezet

Nem tetszik nekk, hogy a keresztények kiállnak magukért.

Photo by Jas Min / Unsplash

A Human Rights Campaign (HRC), amely Amerika egyik legnagyobb LMBTQ-polgárjogi szervezeteként tartja magát számon, kedden jelentést tett közzé, amelyben "közvetlen fenyegetésre" figyelmeztet a 2023-ban törvénybe iktatott több mint 75 törvényjavaslat miatt, köztük a biológiai férfiak női sportokban való részvételének tilalma, valamint olyan törvények, amelyek a férfiak és nők számára a biológiai nemüknek megfelelő illemhelyiségek használatát írják elő.

A HRC jelentése, amely a 2023-as állami törvényhozási ülésszakot

az LMBTQ-val kapcsolatos törvényhozás "eddigi legrosszabb évének" nevezi,

egy útmutatót is tartalmaz arról, hogyan lehet "visszavágni" az ilyen törekvések ellen.

A kézikönyv tartalmaz egy részt "Ismerd meg az ellenséget/ellenzéket" címszóval, megnevezve három legismertebb keresztény és konzervatív politikai érdekvédelmi csoportot. Az egyik ilyen csoport a Family Policy Alliance, a Focus on the Family lobbiszervezete, amelyet tavaly novemberben a Colorado Springs-i Club Q-t követően vandál támadások értek.

A másik szervezet, amelyet a HRC megnevez, a Heritage Foundation, Washington vitathatatlanul vezető konzervatív közpolitikai agytrösztje, valamint az Alliance Defending Freedom (ADF), egy keresztény vezetők által alapított jogi nonprofit szervezet, amely számos, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságán a vallásszabadság védelmében indított ügyet nyert meg.
Az ADF-et "gyűlöletcsoportként" emlegeti a HRC kézikönyve azzal vádolja az ADF-et, hogy "a transzneműek államilag engedélyezett sterilizálását védi külföldön". Az ADF-et a "vallásszabadságról" szóló jogszabályokkal kapcsolatos munkájáért is megrója, amely a HRC állítása szerint azt eredményezi, hogy

vallási alapon megtagadják az áruk és szolgáltatások nyújtását az LMBTQ emberektől."

Az útmutató a "szülői jogokért" végzett munkája és a LMBTQ-ellenes konzervatív keresztény csoportokkal való szövetkezése miatt az ellenség részlegben jelöli meg a Moms for Liberty-t, egy 2021-ben alapított politikai akcióbizottságot is, amely segített az iskolai tanácsokat konzervatívok javára fordítani.

(Christian Post)

Legfrissebb