Ugrás a tartalomra
HamászGázaKatarluxusHírek

Elképesztő luxusban élnek Katarban a Hamász vezetői

Mit sem törődve a gázaiak nyomorával.

Az egyik Hamász vezető fia, Ismail Haniyeh, akinek vagyona nagyjából 4 milliárd dollárra tehető. Kép forrása: NY POST

Miközben a Gázában élő emberek nyomorognak és a Hamász élő pajzsként használja őket, addig a területet irányító Hamász vezetői mindentől távol, luxuskörülmények között élnek. - írja a New York Post.

A szeretlekmagyarorszag.hu által közzétett cikk szerint a terroristacsoport három legfontosabb vezetője 11 milliárd dolláros vagyont halmozott fel, amit a Gázától 2000 kilométerre fekvő Katarban élveznek.

Katar tárt karokkal fogadja a Hamász vezetőit, akiket luxusszállodákban és méregdrága villákban szállásolnak el. Mindezt úgy, hogy közben az országban jelentős az amerikai katonai jelenlét.

Magánrepülőn utaznak a katari luxusszállodákba a Hamász vezetői. - Kép forrása: NY POST

Éppen ezért Andy Ogles, Tennessee republikánus képviselője egy törvényjavaslatot készít elő, ami megfosztaná a dúsgazdag országot az USA fontos szövetségesi státuszától, hacsak ki nem adják a Hamász vezetőinek pozícióját. Katar eközben azzal indokolja a Hamász-vezetők jelenlétét az országban, hogy régóta támogatja a csoport „felelős kormányzó hatalommá” átalakítását.

Egy tanulmány szerint Katar évente 120 és 480 millió dollár közötti összeggel támogatja a Hamászt, ami közvetlenül a vezetőkhöz érkezik. Katar azonban nem az egyetlen pénzforrás a Hamász számára. A csoport az elmúlt két évben közel 400 millió dollárt kapott az ENSZ-től is, amely nem ismeri el a Hamászt terrorszervezetként.

Legfrissebb